Policija Latvijā legalizē marihuānas popularizēšanu 1

foto: nugblasters.com
foto: nugblasters.com

Lai arī marihuānas audzēšana Latvijā ar likumu aizliegta, tās popularizēšanai dota zaļā gaisma, liecina LTV1 raidījuma „4 istabas” rādītais sižets. 

Pirms neilga laika Latvijas iedzīvotāji savos e-pastos saņēma aicinājumu pievienoties Latvijas marihuānas forumam.

Tajā iespējams dalīties informācijā par marihuānas sēklas iegūšanas, audzēšanas un kopšanas metodēm un knifiem. Raidījuma „4 istabas” žurnālists vērsās pie Valsts policijas pārstāves Sintijas Virses ar lūgumu skaidrot šādas interneta vietnes likumību, un atbilde bija šokējoša –„Lapai kā tādai nav nekāda pamata nepastāvēt. Jautājums ir par to, vai ar šo lapu var izdarīt kādu likumpārkāpumu. Lapa kā tāda nav pretlikumīga”. 

Izbrīnu izraisa Valsts policijas neieinteresētā attieksme. Sanāk, ka pēc policijas pārstāves teiktā šī lapa nerosina uz likumpārkāpumu. Raidījuma veidotāji sazinājās arī ar Latvijas Marihuānas foruma izveidotāju, kurš savu vārdu neatklāja, bet norādīja, ka – „Interneta vietne hostējas ārpus Latvijas un tiesībsargājošās iestādes par šo lapu nav interesējušās. Viņiem par īsu rokas”…

Kasjauns.lv no raidījuma veidotājiem uzzināja, ka pēc sižeta izskanēšanas ēterā saņemti vairāki zvani ar sašutušu skatītāju komentāriem, kas vaicājuši – „Vai tad Latvijā var atvērt arī interneta vietni, kurā izvarotāji dalītos ar informāciju, kā veiklāk ievilināt „slazdā” upuri?” vai interneta vietni, kurā „teroristi dalītos metodēs, kā izgatavot spridzekļus”. Sašutumu par šādu Valsts policijas attieksmi un nepilnībām likumdošanā pauž narkoloģe Astrīda Stirna. „Tā ir nelegāla darbība, par kuru būtu jāinteresējas tiesībsargājošām institūcijām,” viņa uzskata. 

Narkologi brīdina, ka marihuānas lietošana izraisa nopietnas veselības problēmas, izmaiņas psihē un domāšanas traucējumus. 


Написать комментарий

Videoklips ir pasniegts ļoti vienpusēji, fokusējoties uz negatīvo pusi... Ja kāds veic reportāžu lai to dara no neitrālas pozīcijas.