Ušakovs: šis ir solis bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) paziņojis, ka izmaiņas biļešu cenās būs pirmais solis bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanā.

No nākamā gada sākuma sabiedriskā transporta cenas rīdziniekiem būs zemākas nekā pārējiem, proti tie būs 0,42 Ls jeb 0,60 eiro centi. Savukārt tiem, kas nebūs deklarējušies Rīgā viens brauciens izmaksās – 0,84 Ls jeb 1,2 eiro. Jaunievedums neattiecas uz skolēniem, arodskolu audzēkņiem un studentiem.

Šādas izmaiņas plānotas, lai tie cilvēki, kas strādā Rīgā, bet ir deklarēti citās pašvaldībās, tomēr deklarētos Rīgā, norāda Rīgas mērs Nils Ušakovs. «Tas ir pirmais solis, lai Rīgā ieviestu bezmaksas sabiedrisko transportu, kā tas ir Tallinā. Tur bezmaksas sabiedriskais transports tika ieviests, lai mudinātu iedzīvotājus, kas strādā Tallinā, tur arī deklarēties,» savā Facebook lapā norāda Rīgas mērs.

Viņš arī raksta, ka šobrīd nodokļi aiziet pašvaldībai, kur persona deklarēta, bet ne tur, kur reāli strādā. Šobrīd Rīgā strādājot aptuveni 100 tūkst. nedeklarētu personu. Pēc N. Ušakova teiktā, ja viņi visi deklarētos, nodokļu ieņēmumi galvaspilsētā palielinātos par 25%.

Līdz 31.decembrim rīdzinieki varēs saņemt personificētos e-talonus, kas būs tā saucamā Rīdzinieka karte. Nekādas izziņas vai citi dokumenti nebūs nepieciešami. 


Написать комментарий