Klasiskās mūzikas koncerti Starptautiskā festivālā «ReStArt 2013” ietvaros

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Septembra sākumā Daugavpilī sākās pasākumi otrā Starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt 2013” (Pārstartēšana) ietvaros.

Festivāla rīkotājs, Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors un pilsētas domes deputāts Aivars Broks iepriekš stāstīja, ka mēneša garumā festivāla ietvaros notiks liels dažādu pasākumu skaits, kuri neapšaubāmi ieinteresēs daugavpiliešus un pilsētas viesus.

Festivāls sākās ar Rīgas pūšamo instrumentu kvinteta koncertu „The Sparkling 5”, bet turpināsies ar klasiskās mūzikas koncertiem.

Ceturtdien, 26.septembrī, plkst.18:00 Mūzikas vidusskolas koncertzālē notiks Berlīnes operas solistes Katrīnas Krumpānes koncerts. Krāslavā dzimušās jaunās un talantīgās dziedātājas izpildījumā skanēs slaveno operu ārijas un krievu komponistu darbi.

Jāatzīmē, ka Katrīna pabeidza Krāslavas Mūzikas skolu, kurā apguva klavierspēli un sapņoja kļūt par pianisti, bet, stājoties Daugavpils Mūzikas vidusskolā, viņai pietrūka tehnikas, tādēļ viņa nolēma pievērsties vokālam.

Pabeidzot Daugavpils mūzikas vidusskolu, viņa iestājās Latvijas konservatorijā, pēc tam – Berlīnes Mūzikas akadēmijā. K.Krumpāne debitēja Berlīnes operā, pirmais nozīmīgais līgums bija noslēgts ar teātri „Amadeus”, kurā viņa divus gadus dziedāja Adeles āriju J.Štrausa operetē „Sikspārnis”.

Savukārt sestdien, 28.septembrī, plkst.16:00 Vienības nama koncertzālē notiks Daugavpils kamerorķestra koncerts „Skaņu un jūtu kontrasti”. Programmā būs dzirdama tādu komponistu, kā Henrija Pērsela, Georga Frīdriha Hendeļa, Volfganga Amadeja Mocarta, Nino Rotas mūzika. Kopā ar kamerorķestri muzicēs solisti no Vācijas un Lietuvas: Katrīna Krumpāne / soprāns (Berlīne), Faina Bergere / oboja (Trossingena) un Vladislavs Pilipovs / ģitāra (Visaginas). 

Biļetes cena – 2 Ls, skolniekiem, studentiem, pensionāriem – 1 Ls.

Atgādināsim, ka šāda festivāla rīkošanas ideja nav jauna, tā ir pārņemta no Eiropas valstīm. Pasākumam jāapvieno vienā veselumā visus kultūras pasākumus, kuri notiek noteiktā laika periodā dažādās mūsu pilsētas vietās.


Написать комментарий