Daugavpils universitāte aicina vecāko klašu skolēnus nodarboties ar zinātni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau otro gadu pēc kārtas Daugavpils universitātē sāk darbu Zinātnes skola, par kuras audzēkņiem pērn kļuva vairāk nekā 200 ne tikai Daugavpils un Latgales, bet arī visas valsts vecāko klašu skolēnu un profesionālo skolu audzēkņu.

Zinātnes skola dibināta ar noteiktu mērķi: pierādīt skolēniem, ka zinātne ir ļoti interesanta. Septiņu mēnešu laikā – no oktobra līdz aprīlim skolā notiks interesantas lekcijas, aizraujoši semināri un praktiskas nodarbības. Turklāt skolēniem tās būs bez maksas. Nodarbības notiks DU vienu reizi mēnesī sestdienās. Pirmā Zinātnes skolas stunda notiks jau 19. oktobrī.

Skola aicina pieteikties 10. – 12. klašu skolēnus, kuri vēlas nodarboties ar pētniecības darbu, padziļināt zināšanas dažādās sfērās – no humanitārās līdz sociālajai, uzzināt jaunus faktus par ierastajiem mūsu dzīves procesiem, iemācīties strādāt ar modernām laboratorijas iekārtām.

Savas pieteikuma anketas skolēni var nosūtīt uz elektronisko adresi zinda@du.lv. Anketu un Znātnes skolas nolikumu var atrast šeit.

Skolā stundas vadīs Daugavpils universitātes pasniedzēji, bet skolēni iegūs priekšrocību virkni. Piemēram, tie no viņiem, kuri pastāvīgi apmeklēs visas Zinātnes skolas stundas un ne mazāk kā pusi lekciju un praktisko nodarbību, saņems speciālus sertifikātus ar papildus 5 punktiem, kuri noderēs, stājoties atbilstošajās DU bakalauru programmās.


Написать комментарий