J. Dukšinskis: Tagad galvenais ir pēc iespējas ilgāk saglabāt skolu sporta laukumus pienācīgā kārtībā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, pilsētas vadība nolēma skolu sporta laukumus, kuri tika nodoti ekspluatācijā Eiropas renovācijas projekta ietvaros, padarīt par visiem pieejamiem.

Pēc pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska vārdiem, kurš atbild par Daugavpils izglītības sfēru, vairākums šo sporta laukumu jau ir nodots ekspluatācijā un strādā pilnā apjomā, bet dažos darbi vēl turpinās – tiek labiekārtotas piegulošās teritorijas.

Piemēram, 11. pamatskolas stadionā un sporta kompleksā starp 13. un 15. vidusskolu darbi ir jau praktiski pabeigti, bet tie vēl nav nodoti ekspluatācijā. Darbi turpinās arī Logopēdiskās skolas – internāta sporta laukumā. Otrdien, 10. septembrī svinīgā atmosfērā notika 10. vidusskolas sporta laukuma atklāšanas ceremonija, kura notika Veselības dienā.

J. Dukšinskis paskaidroja, ka galvenā skolu sporta laukumu misija ir normāla mācību procesa nodrošināšana, bez tuvāko mikrorajonu iedzīvotāji var tos izmantot bez maksas. Ir izstrādāta noteikta skolu sporta laukumu lietošanas kārtība. Pirms sporta nodarbībām laukumā jānokārto nelielas formalitātes: jāpiereģistrējas pie dežuranta, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, jāiepazīstas ar izmantošanas noteikumiem un jāsaņem atslēgu, kuru jāatgriež pēc treniņa beigām.

 Tāpat vicemērs pastāstīja, ka tagad daudzi skolu direktori ir ļoti norūpējušies par šo laukumu saglabāšanu. „Rodas jautājums, kā mēs varēsim saglabāt visu kārtībā pēc iespējas ilgāk. Tāpat aktuāla ir arī to uzkopšanas problēma. Piemēram, starp 13. un 15. vidusskolu ir iekārtots vesels sporta komplekss, kuram nepieciešama kopšana un apsardze. Vēl jo vairāk tādēļ, ka tur vienmēr notiek rosība”, - paskaidroja J. Dukšinskis.

Pēc viņa vārdiem ieviest skolās jaunu darbinieku nav nepieciešamības, jo ir dežurants un video novērošanas kameras. „Šos jautājumus katrā skolā administrācija varēs risināt saviem spēkiem, bet kārtības nodrošināšanai it īpaši lielos sporta laukumos, kā, piemēram, starp 13. un 15. vidusskolu acīmredzot būs jāmeklē finansējuma papildiespējas darbinieka ieviešanai.

Tagad galvenais ir saglabāt visu pienācīgā kārtībā, jo sporta laukumi uzbūvēti nevis uz gadu vai diviem skolas skolēniem un mikrorajona iedzīvotājiem. Nedrīkst pieļaut, lai tie pārvērstos par nesportiska rakstura tusēšanās vietām, tādēļ mēs paļaujamies uz mūsu jauno pilsoņu apzinīgumu, jo viņi ir galvenie šo sporta laukumu lietotāji”, - pastāstīja J. Dukšinskis.


Написать комментарий