Andželīna Džolija saņems “Oskara” balvu par labsirdību

foto: indianexpress.com
foto: indianexpress.com

Slavenā Holivudas aktrise un ANO bēgļu lietu īpašā sūtne Andželīna Džolija saņems Džina Heršolta balvu, kas viņai tiks pasniegta Oskara balvu ceremonijas laikā 2014. gadā.

Heršolta balva Džolijai piešķirta par viņas ievērojamo brīvprātīgo humāno darbību pasaules krīzes punktos.

Amerikas Kino mākslu un zinātņu akadēmijas (AMPAS) pārstāvji paziņojuši par savu lēmumu piešķirt aktrisei "goda Oskaru" nevis par veikumu kino, bet par viņas labsirdību un lielo brīvprātīgās humānās palīdzības darbu.

ANO Bēgļu lietu aģentūras (UNHCR) īpašā sūtne - labas gribas vēstniece  Andželīna Džolija cīnās par sieviešu un bērnu tiesībām visā pasaulē jau 12 gadus. Šajā laikā viņa apmeklējusi vairāk nekā 40 bēgļu nometnes dažādās pasaules valstīs un ziedojusi vairāk nekā piecus miljonus dolārupalīdzības sniegšanai bēgļiem. 

Viss sākās 2001. gadā kad Džolija atrodoties Kambodžā filmējās filmā "Lara Krofta". Nabadzības un iedzīvotāju smago dzīves apstākļu nomocītā valsts uz Džoliju atstāja milzīgu iespaidu, un Džolija vērsās ANO bēgļu lietu komisijā ar lūgumu sniegt palīdzību šai valstij.

2005. gadā aktrise saņēma ANO prēmiju par humāno palīdzību un Kambodžobas goda pilsones titulu, viņas vārdā Kambodžā nosaukts templis. Aktrise izveidojusi vairākus labdarības fondus un piedalās daudzās politiskās tikšanās ASV un Eiropā.

Džina Heršolta prēmija par humāno palīdzību tika nodibināta 1956. gadā.


Написать комментарий