Deputāts J.Carevs kārtējo reizi atteicās apspriest siltuma tarifu samazināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 5.septembrī, Finanšu komitejas sēdē tika apspriests deputāta Jevgeņija Careva iesniegums, kurā ir lūgts iedalīt 13 310 latus, lai apmaksātu kārtējo ekspertu darbu.

Pēc īpaši izveidotu darba grupu priekšsēdētāja domām, esot radusies nepieciešamība PAS „Daugavpils siltumtīkli” līgumu pārbaudē un PSIA „Daugavpils ūdens” situācijas analīzē iesaistīt ekspertus, kuri izanalizētu ekonomisko aspektu.

Saskaņā ar iesniegumu PSIA „Daugavpils ūdens” situācijas analīze izmaksās 3 630 latus ar PVN, savukārt ekspertu darbs PAS „Daugavpils siltumtīkli” – 9 680 latus.

Portāla Gorod.lv žurnālistam neizdevās saņemt deputāta komentārus par minēto nepieciešamību. Deputāts atteicās atbildēt uz jautājumu, aizbildinoties ar laika trūkumu, un atteicās sniegt komentārus: „Tikai ne šodien. Es ļoti steidzos. Sarunāsim citu laiku, un es atbildēšu uz jautājumu”. Kad tas varētu notikt, nav zināms, jo pēc augstākminētā deputāts pagriezās un aizgāja.

Jāpiebilst, ka tā nav pirmā reize, kad deputāts kategoriski atteicās aprunāties ar portāla žurnālistiem, aizbildinoties ar aizņemtību un laika trūkumu.

Jāatzīmē, ka pirms tam J.Carevs un Jurijs Zaicevs labprāt komunicēja ar vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kuri ir ieguvuši pilsētas vadības labvēlību.

Bez atbildes palika arī jautājums, kuru portāls Gorod.lv jau kādu laiku mēģina uzdot J.Carevam: kad, beidzot, tiks lauzts līgums ar firmu „Batergo”? Apkures sezona nav aiz kalniem, un pilsētnieki cer uz deputātu solījumiem, saskaņā ar kuriem augstākminētā līguma laušanas rezultātā siltuma tarifs tiks samazināts par 50%.

Atgādināsim, ka darba grupa, kuras mērķis ir izvērtēt PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgto līgumu likumīgumu, tika izveidota 25.jūlijā un darbosies triju mēnešu laikā. Šajā laikā tai jāapkopo, jāsagatavo un jāiesniedz informācija Domes deputātiem.



Написать комментарий