Aptauja: Galvenais iemesls bezdarbnieku skaitam – jaunu darbavietu trūkums

foto: finam.info
foto: finam.info

Trešā daļa jeb 36% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka galvenais iemesls ilgstošo bezdarbnieku lielajam skaitam ir jaunu darbavietu trūkums, liecina pēc LNT pasūtījuma veiktā pētījuma rezultāti.

Salīdzinoši biežāk šādu atbildi snieguši cittautieši, Latgales reģiona iedzīvotāji, nepilsoņi un iedzīvotāji ar salīdzinoši zemiem mēneša ienākumiem.

Tikmēr 16% aptaujāto kā galveno iemeslu ilgstošo bezdarbnieku lielajam skaitam nosauc bezdarbnieku nevēlēšanos strādāt, 15% - nespēju atrast savai kvalifikācijai atbilstošu darbu, 11% - izveidojušos atkarību no valsts pabalstiem, 8% - bezdarbnieku pārāk augstās prasības darba devējiem, bet 7% - bezdarbnieku nepiemērotu kvalifikāciju mūsdienu darba prasībām.

Salīdzinoši retāk starp iemesliem minēts zems atalgojums vai nesamērīgas atalgojuma un darba slodzes attiecības. 2% aptaujāto nav skaidras atbildes uz šo jautājumu.

Aptauja tika veikta no 27.augusta līdz 29.augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.


Написать комментарий