Piecās Daugavpils pilsētas skolās ir vienota skolas forma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nav noslēpums, ka vairākās pilsētas skolās tiek apspriesta vienotas skolas formas ieviešana.

Pēc administrācijas un vecāku domām, tā ne tikai disciplinē skolēnus, izlīdzinot viņu sociālo un materiālo stāvokli, bet arī saliedē kā kolektīvu.

Šajā mācību gadā skolas formas būs piecās Daugavpils pilsētas skolās: Saskaņas pamatskolā, Centra vidusskolā, Krievu vidusskolā-licejā, 10.vidusskolā un J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijā.

Augstākminētajās skolās skolas forma nav jauninājums, izņēmums ir J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzija, kurā tā šogad tika ieviesta sākumskolā.

Pēc ģimnāzijas direktores Galiņas Smuļko vārdiem, skolas formas ieviešanu ierosināja paši skolēnu vecāki, kuri sapulcē nolēma, ka bērniem tā būs labāk. Viņuprāt, pateicoties skolas formai, bērni saprot, ka pastāv noteiktās vietas, kurās cilvēkam jāizskatās prezentabli.

Arī Krievu vidusskolas-liceja 10.klašu skolēni šogad nēsās skolas formu. Skolas direktors Jevgeņijs Timošenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka tika plānots, ka vidusskolēni būs skolas formā jau svinīgajā līnijā, bet tas notiks tikai pēc pāris nedēļām.

Patlaban skolas formu nēsā vidusskolas-liceja 1.-7.klašu skolēni, taču tiek plānots, ka drīz skolas forma būs obligāta visiem licejistiem.

Saskaņas pamatskolā skolas formu nēsā tikai jaunāko klašu skolēni, bet, pēc pamatskolas direktores Antonijas Lukjanskas vārdiem, administrācija vēlētos ieviest visiem skolēniem obligāto skolas formu.

3.vidusskolas direktors Vitālijs Azarevičs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šajā mācību gadā vidusskolā tiks izskatīts skolas formas ieviešanas jautājums. Pēc direktora domām, minētās problēmas risināšana esot atkarīga no vecāku un skolēnu nostājas, jo tieši bērniem būs jānēsā forma.


Написать комментарий