Ferrari izlaida jaunu modeli ar „gadsimta dzinēju”

foto: style.rbc.ru
foto: style.rbc.ru

Modelis 458 Speciale ir jaunais Ferrari sporta automobilis, kas aprīkots ar V8 motoru.

Šis dzinējs jau divas reizes ir atzīts par dzinēju ar labāko produktivitāti konkursā „Gada dzinējs”.

458 Speciale dzinējam ir 605 zirgspēku jauda, izejas jauda 135 l.s/l un īpatjauda 2,13 kg/l.s, pateicoties kam automobilis ieskrienas līdz 100 km/h 3 sekunžu laikā, bet līdz 200 km/h – 9,1 sekunžu laikā. Apli Fjurano trasē jaunais Ferrari veic 1 minūtē 23,5 sekundēs, vēsta style.rbc.ru.

Mašīnas virsbūvi, ņemot vērā visas aerodinamikas prasības, izstrādāja Ferrari stilistu centrs sadarbībā ar kompāniju Pininfarina. Galvenās jaunuma īpatnības ir aerodinamiskās balstiekārtas priekšējās un pakaļējās kustīgās detaļas, kuras palielina piespiedējspēku un samazina pretestību. Tas paaugstināja automobiļa aerodinamiskās efektivitātes indeksu līdz 1,5.

Vēl viens inovatīvs modeļa 458 Speciale elements ir sānslīdes leņķa kontroles sistēma (Side Slip Angle Control; SSC), kura atvieglo vadību sānslīdes gadījumā. SSC analizē sānslīdes pakāpi, salīdzina iegūto informāciju ar uzdoto normatīvo vērtību, optimizē griezes momenta vadības sistēmu (ar pretbuksēšanas sistēmas F1–Trac integrācijas palīdzību) un sadala griezes momentu starp riteņiem (uz elektroniskā diferenciāla E–Diff integrācijas rēķina).

Sporta automobilim ir Michelin Pilot Sport Cup 2 riepas, kas radītas speciāli šim modelim ar teicamu produktivitāti sausā laikā un maksimāli iespējamo saķeri uz slapja seguma. Automobiļa debija tiek gaidīta septembrī Starptautiskajā autosalonā Frankfurtē.


Написать комментарий