Slimības no veļas mazgāšanas? 30° ūdenī baktērijas vairojas un nonāk no apakšveļas uz dvieļiem

foto: life-hq.com
foto: life-hq.com

„Izmazgātā veļa var svaigi smaržot, bet neļaujiet maldīgajai tīrības sajūtai samazināt jūsu modrību”, - brīdina Emma Robertsone The Daily Mail lappusēs.

„Atteikšanās no veļas mazgāšanas karstā ūdenī ar kodīgiem mūsu vecmāmiņu laiku veļas pulveriem, iespējams, ir labvēlīga audumiem, apkārtējai videi un jūtīgai ādai, bet var mums maksāt veselību”, - teikts rakstā.

„Pētījums parādīja, ka potenciāli kaitīgie mikroorganismi mūsu veļas mašīnā neiet bojā veļas mazgāšanas laikā vēsā ūdenī, pārvēršot parasto veļas mazgāšanas ciklu baktēriju perēklī”, - raksta žurnāliste.

Novērtējot inficēšanās risku, kas ir saistīts ar veļas mazgāšanu, uz katrām „tīrajām” apakšbiksītēm vidēji tika konstatēti 0,1 grami fekāliju, bet tas sastāda lielu daudzumu mikroorganismu, - teikts rakstā.

„Mani ļoti uztrauc tas, ka baktērijas no netīrās apakšveļas nonāk uz tādām lietām kā virtuves dvieļi, ar kuriem pēc tam tiek slaucīti trauki”, - atzīmē higiēnas eksperte Liza Ekkerli.

„Pētījumi parādīja, ka mikroorganismu kolonijas veļas mašīnā nokļūst ūdenī nākamo mazgāšanas ciklu laikā, turklāt ne mazāk par miljonu baktēriju atrodas tikai divās ēdamkarotēs ūdens”, - teikts rakstā.

Ar apģērba, gultas veļas un dvieļu šķirošanas nepietiek, lai apturētu infekcijas izplatīšanās risku, ja jūs veļu mazgājat zemās temperatūrās, - secina žurnāliste.


Написать комментарий