Pieaug jaunās reliģijas – Makaronu Monstra piekritēju skaits

foto: Scanpix
foto: Scanpix

Aizvien vairāk un vairāk eiropiešu sevi pasludina par parodiju reliģijas – Pastafariānisma – piekritējiem, pavēstot, ka tic Lidojošajam Makaronu Monstram, kas esot pasaules radītājs.

Eiropā pret viņiem izturas iecietīgi, ļaujot pat oficiāliem dokumentiem fotografēties ar «reliģiozo galvassegu» jeb caurduri galvā.

Par Pastafariānisma pamatlicēju tiek uzskatīts Kanzasas iedzīvotājs Bobijs Hendersons, kurš 2005. gadā izveidoja Lidojošā Makaronu Monstra baznīcu – tas bija savdabīgs protests pret to, ka štata skolās bioloģijas stundu laikā tika apspriests arī Bībelē aprakstītais pasaules radīšanas modelis. Pastafariāņi uzskata, ka Visumu radījis monstrs, kas sastāv no spageti un tefteļiem, turklāt uz šo varoņdarbu viņu iedvesmojis ievērojams izdzertā alus daudzums. Viena no svarīgākajām Pastafariānisma dogmām ir jebkuru dogmu noliegšana.

Tautas skaitīšanas dažādās Eiropas valstīs apliecinājušas, ka šai dīvainajai reliģijai ir ne mazums piekritēju arī Vecajā pasaulē. 2011. gadā austrietim Niko Almam izdevās tiesas ceļā panākt, ka viņa autovadītāja apliecībā tiek ielīmēta fotogrāfija, kurā vīrietis redzams ar caurduri galvā. Pastafariāņi to pasludinājuši par tādu pašu reliģiozo simbolu kā, piemēram, musulmaņu galvassegas. Pagājušomēnes arī čeham Lukāšam Novijam izdevies saņemt šādu apliecību. Čehijas Iekšlietu ministrija gan uzskata, ka Brno varasiestādes pārāk plaši traktējušas likumu par reliģiozajām brīvībām, norādot, ka Pastafariānisms nav reliģija, kas būtu oficiāli atzīta Čehijā.


Написать комментарий