Vertikālā pasaule: Honkongas augstceltņu reibinošie kadri 1

foto: photomichaelwolf.com
foto: photomichaelwolf.com

Kad jūs pirmo reizi skatāties uz Maikla Volfa fotogrāfijām, nepieciešama vismaz sekunde, lai saprastu, kas tajās ir attēlots.

No tālienes daudzkrāsainās detaļas izskatās kā neidentificējamas datora daļas, un tikai ieskatoties jūs sākat pamanīt logus, balkonus un pat gadījuma rakstura sejas un sākat apzināties, ka fotogrāfijā redzama dzīvojamā māja.

Vācu fotogrāfs Maikls Volfs radīja pirmo Honkongas debesskrāpju izteiksmīgo fotogrāfiju sēriju. Honkonga ir viena no „vertikālākajām” planētas pilsētām.

Fotogrāfiju cikls ar nosaukumu „Architecture of density” izpildīts bez fotošopa palīdzības: ēkas, kuras ritmiski atkārtojas, balkoni un logi it kā filmas „Matrix” šūnas vai mājas – skudru pūžņi, - lielpilsētas realitāte.

Honkonga ir viena no visblīvāk apdzīvotajām pilsētām pasaulē, iedzīvotāju blīvums sastāda vairāk nekā 6200 cilvēku uz 1 km2. Turklāt šajā pilsētā augstceltņu ir vairāk nekā Ņujorkā. Honkongas iedzīvotāji veselām ģimenēm ir spiesti mitināties nelielos dzīvokļos. Tomēr viņi labāk izvēlas dzīvot šajos nekomfortablajos dzīvokļos, kuri rada klaustrofobiju, nepievilcīgās augstceltnēs, nevis zaudēt vairākas stundas braucienam no piepilsētas.

Maikls Volfs veltīja astoņus dzīves gadus Āzijas metropoļu pētījumiem, viņam pieder arī darbu sērija, kura stāsta par darba apstākļiem Ķīnas rotaļlietu fabrikās, Honkongas ģimeņu dzīvi un par Tokijas metro pasažieriem. Maikla Volfa fotogrāfijas tiek izstādītas visas pasaules prestižajās galerijās.

Maikls Volfs stāsta, ka tagad viņš dzīvo analoģiskā daudzstāvu nama dzīvoklī, bet viņa logu priekšā atrodas tādas pašas augstceltnes ar tūkstošiem kambarīšu, kā viņa fotogrāfijās. Pēc fotogrāfa vārdiem viņš jau pat ir iemīlējis šo pilsētu.


Написать комментарий

Nezināju ka Honkongā ir 6 844 800 000 000 iedzīvotāju !!!!