Starptautiskā festivāla dalībnieki apdzīvos Daugavpils cietokšņa neapdzīvotās ēkas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils kultūras dzīvē gaidāms svarīgs notikums – Starptautiskais teātra festivāls „Telpa – Daugavpils”, kuru rīkos Daugavpils teātris.

Galvenais režisors Oļegs Šapošņikovs pastāstīja, ka festivāls norisināsies ne tikai Daugavpils teātrī, bet arī Cietokšņa neapdzīvotās ēkās. „Pagājušās sezonas beigās tā bija tikai iecere, savukārt tagad mums ir konkrētas idejas. Pasākumi festivāla ietvaros norisināsies no 2. līdz 15.septembrim, drīz būs pieejama sīkāka informācija.

Vēlamies pierādīt un paplašināt lozungu „Daugavpils – iespēju pilsēta”. Pasākumi notiks pat ļoti negaidītās vietās, mūsu Cietoksnis tam ir labi piemērota vieta”, paskaidroja režisors.

Festivāla gaitā katrā no piecām darba grupām darbosies dramaturgs, kurš uzrakstīs nelielu lugu, scenogrāfs, režisors, kurš sadarbībā ar mūsu aktieriem un aktieriem no Rīgas iestudēs uzvedumu.

No vienas puses, tā būs absolūtā improvizācija, jo ne režisors, ne dramaturgs nezina, kādas telpas būs viņu rīcībā un ar kādiem aktieriem nāksies strādāt. No otrās puses, tā ir ļoti interesanta, nestandarta pieeja.

Pēc O.Šapošņikova domām, festivāls ieinteresēs visus, kuriem nav vienaldzīga dramaturģija un teātris, jo festivāla ietvaros ir paredzētas profesionālās lekcijas un radošās sarunas.

Šī vērienīga pasākuma pirmajā nedēļā notiks sagatavošanas darbs, iepazīšanās ar festivāla dalībniekiem, preses konference. Daugavpilī ieradīsies slaveni viesi, tostarp pazīstama Ukrainas dramaturģe Natālija Vorožbita, starptautiskā festivāla „Teritorija” mākslinieciskais direktors un Maskavas Akadēmiskā Dailes teātra (MHAT) skolas-studijas docētājs Andrejs Urajevs (Krievija). Natālija piedalīsies vairākos festivāla pasākumos, bet krievu režisors nolasīs vienu lekciju teātra darbiniekiem.

Otrā nedēļa būs praktiskā, festivāla pēdējās dienās notiks skate, kuras laikā skatītāji iepazīsies ar piecu darba grupu darba rezultātu.


Написать комментарий