Ēģiptē aizturēts Musulmaņu brālības līderis Muhameds Badi

foto: AFP
foto: AFP

Kairā aizturēts Musulmaņu brālības līderis Muhameds Badi, otrdien pavēstīja valsts amatpersonas, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Badi, kā arī diviem viņa vietniekiem un trim citiem organizācijas biedriem 25.augustā būs jāstājas tiesas priekšā apsūdzībās par musināšanu uz vardarbību pret demonstrantiem. Līdz šim Musulmaņu brālības līderis Badi bēguļoja.

Divi viņa vietnieki - Hairats aš Šaters un Rašads Bajumi - atrodas apcietinājumā.

Musulmaņu brālība slaktiņos apsūdz valsts armiju, savukārt armija norāda, ka tā reaģējusi uz "bruņotu teroristu" uzbrukumu. 

Jau vēstīts, ka demokrātiski ievēlēto islāmistu prezidentu pēc plašiem tautas protestiem 3.jūlijā apvērsumā gāza armija, kas ir izveidojusi pagaidu valdību un izstrādājusi plānu jaunu vēlēšanu sarīkošanai 2014.gadā.

Pēc apvērsuma ielās izgāja Mursi un "Musulmaņu brālības" atbalstītāji, kas Kairā turpināja nepārtrauktas protesta akcijas. Viņi noorganizēja divas lielas sēdošās demonstrācijas pie Rabjas al Adavijas mošejas un Kairas Universitātes. Ēģiptes jaunā valdība solīja demonstrācijas pārtraukt.

Līdz trešdienas notikumiem Mursi atbalstītāju, pretinieku un policijas savstarpējās sadursmēs jau bija gājuši bojā vairāk nekā 250 cilvēki.


Написать комментарий