Daugavpils teātris jaunajā sezonā piedāvās vairākas pirmizrādes

foto: Preses foto
foto: Preses foto

9.augustā notika Daugavpils teātra kolektīva pirmā tikšanās, kurā tika runāts par jauno sezonu, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Pavlovska.

Pēc viņas vārdiem, teātris šosezon tiksies ar skatītājiem septembra vidū, kad Daugavpils cietoksnī norisināsies vērienīgs teātra festivāls-darbnīca „Telpa – Daugavpils”.

Tā laikā pilsētā pulcēsies dažādi teātra jomas darbinieki – dramaturgi, režisori, scenogrāfi, aktieri, notiks dažādas diskusijas, lekcijas ar profesionāļu piedalīšanos.

Bet lielākā uzmanība tiks pievērsta mākslinieku spējai atdzīvināt Daugavpils cietokšņa telpas un, iedvesmojoties no pilsētas vides, radīt jaunas izrādes. Tādā veidā festivāls „Telpa – Daugavpils” kļūs ne vien kā skola un izaugsmes vieta māksliniekiem, bet arī kā visas pilsētas mākslas pasākums.

Kā pirmā izrāde, kas pricēs skatītājus, būs V.A. Mocarta opera „Teātra direktors”, kā arī skatītājus sagaidīs citas iepriekšējās sezonas favorītizrādes.

Šosezon Daugavpils teātrī debiju režijā piedzīvos horeogrāfe Irina Saveļjeva ar dejas izrādi „Kazanova”.

Jāatzīmē, ka Daugavpils teātris skatītājiem piedāvās arī kopprojektu ar Latvijas Kultūras akadēmijas absolventiem akadēmijas pasniedzēja un režisora Mihaila Gruzdova iestudējumā.

Tiks iestudēta arī klasika – skatītāji varēs izbaudīt A.Čehova lugu „Kaija” (režisors Oļegs Šapošņikovs).

Savukārt Harijs Petrockis skatītāju uzmanībai piedāvās Polijā pazīstamu V.Tomčika darbu „Nirnberga”.

Šosezon teātrī netiks aizmirsts arī par mazajiem skatītājiem, un Daugavpils teātra aktiera Māra Korsieša režijā taps izrāde „Trīs sivēntiņi”. Kā tradīcija Daugavpils teātrī saglabāsies Ziemassvētku izrāde visai ģimenei, kuru šosezon iestudēs režisors Viktors Jansons.


Написать комментарий