Jaunzēlandes galvaspilsētu satricina spēcīgas zemestrīces

foto: AFP
foto: AFP

Divas spēcīgas zemestrīces piektdien satricinājušas Jaunzēlandes galvaspilsētu Velingtonu, ziņas par nopietniem bojājumiem uzreiz pēc pazemes grūdieniem nav pienākušās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pirmā, 6,5 magnitūdas spēcīgā zemestrīce notika netālu no Dienvidsalas pilsētas Sedonas ap pustrijiem dienā pēc vietējā laika, tai sekoja 5,7 magnitūdas spēcīgi pēcgrūdieni.

Satricinājumi bijuši jūtami visā Jaunzēlandes centrālajā daļā, izraisot cilvēku evakuēšanos no celtnēm Velingtonā. Tiek ziņot par īslaicīgiem elektrības padeves un sabiedriskā transporta kustības pārtraukumiem. Simtiem cilvēki palikuši iesprostoti vilcienos, kad to satiksme tika apturēta.

Galvaspilsētas amatpersonas aicina iedzīvotājus rēķināties ar iespējamo transporta kavēšanos lielo satiksmes sastrēgumu dēļ. Pilsētas galva Selija Veida-Brauna satiksmi pilsētā raksturo ar vārdu "haoss", bet norāda, ka līdz šim nav saņemtas ziņas par nopietniem bojājumiem.

Traucējumi novēroti arī telefonu sakaros. Varasiestādes aicina iedzīvotājus rakstīt īsziņas, lai ar zvaniem lieki nenoslogotu sakaru tīklus.


Написать комментарий