Zemessardze piedalīsies Daugavpils un Ilūkstes novadu 12.Grāmatu svētkos

foto: travelnews.lv
foto: travelnews.lv

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka piektdien, 16.augustā, Vabolē notiks Daugavpils un Ilūkstes novadu 12.Grāmatu svētki. Šogad tos atbalsta arī Zemessardzes 34.artilērijas bataljons.

2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste virsseržante Diāna Selecka paziņoja portālam Gorod.lv, ka pēc pasākuma organizatoru lūguma pasākumu atbalstīs arī Zemessardzes 34.artilērijas bataljons. Bataljona karavīri un zemessargi Vaboles pagasta parkā demonstrēs bataljona rīcībā esošos ieroču un ekipējumu. Tāpat jauniešiem būs iespēja pārbaudīt savus spēkus veiklības stafetē „Esi drošs, stiprs, izveicīgs!”. Zemessargi iepazīstinās interesentus ar Zemessardzi, tās struktūrvienībām, galvenajiem uzdevumiem un ekipējumu.

Atgādināsim, ka Grāmatu svētku atklāšanas programma Vaboles Kultūras namā – tā ir Latvijas vislielāko izdevniecību grāmatu komerciālā izstāde ar iespēju tās iegādāties.

Savukārt, par vienu no svarīgākajiem notikumiem kļūs sabiedrības diskusija par to, vai valsts budžets nākošgad ļaus cilvēkiem dzīvot labāk. Jāatzīmē, ka diskusijās piedalīsies LR Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, tautas saimniecības komisijas vadītājs Jānis Ozoliņš, kā arī Daugavpils pilsētas domes pārstāvis Jānis Lāčplēsis.

Kā arī Skrindu muzejā notiks tikšanās ar rakstnieci, literāti un dramaturģi Moniku Zīli un ceļotāju Jāni Strubergu.

Pasākuma viesiem būs arī iespēja piedalīties Daugavpils novada iedzīvotājas Ģertrūdes Rasnačas personālizstādes „No zirga deķa līdz vamzim” atklāšanā, kā arī radošajās darbnīcās aušanā un rotu darināšanā no dabas materiāliem, ekspozīcijās „Atvērts logs – gaismas ceļš”, „Muna sāta”, izstāžu apskatē un filmu skatīšanās.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska atzīmēja, ka tas būs interesants pasākums, tādēļ visi novada iedzīvotāji tiek aicināti apmeklēt Grāmatu svētkus un sagatavot jautājumus diskusijām.


Написать комментарий