Dienvidkorejā energokrīze: valsts institūcijās aizliedz izmantot kondicionierus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Enerģētikas krīzes dēļ, laikā kad valstī valda 34 grādu liels karstums, Dienvidkorejas valsts institūcijās pirmdien aizliegts izmantot gaisa kondicionierus, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Krīzi pirmdien izraisījis divu spēkstaciju darbības pārtraukums. Lai gan viena spēkstacija pēc stundas pārtraukuma atsākusi darbību, tā strādā tikai ar pusi no kopējās iespējamās jaudas. Šajās spēkstacijās tiek izmantotas tikai akmeņogles.

Dienvidkorejā ir 23 reaktori, kam būtu jānodrošina 30% no kopējām elektroenerģijas vajadzībām. Taču pašreiz, ieskaitot divus reaktorus, kas pārstāja darboties pirmdien, seši reaktori nedarbojas.

Ja elektroenerģijas rezerves nokrīt zem divu gigavatu robežas, tiek izsludināta trauksme, pieprasot valsts institūcijās izslēgt gaisa kondicionierus un visas ierīces, kuru darbība nav nepieciešama, lai nodrošinātu institūciju primārās funkcijas. Lai gan kritiskais punkts vēl nav sasniegts, Enerģētikas ministrija jau pirmdien uzdeva institūcijām ierīces nelietot.

Tāpat valstī pastiprināti tiks kontrolēti lielveikali, kuriem draud naudassods, ja gaisa temperatūra tiek uzturēta zemāka par 26 grādiem pēc Celsija, jo tādējādi tiek tērēts pārlieku daudz elektroenerģijas.


Написать комментарий