‘Citadele’ sāk atspoguļot cenas gan latos, gan eiro

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gatavojoties pārejai no latiem uz eiro, AS „Citadele banka” no trešdienas sākusi norādīt savu pakalpojumu cenas gan latos, gan eiro, portālu „Delfi” informēja bankas pārstāvji.

Bankas „Citadele” valdes loceklis Kaspars Cikmačs norāda: "Domājot par klientu ērtību, lai iedzīvotāji jau laikus varētu pierast pie jaunās valūtas, esam nolēmuši no šodienas uzsākt cenu paralēlo atspoguļošanu gan latos, gan eiro. Cenu norādīšanu vienlaikus latos un eiro Citadelē veiksim pakāpeniski. No šodienas bankas mājas lapā abās valūtās ir publicēta daļa cenrāža ar paralēli norādītām pakalpojumu cenām eiro, un turpmāko nedēļu laikā tas tiks papildināts. Tāpat arī abas valūtas pakāpeniski būs norādītas arī citos bankas informatīvajos materiālos.”

Eiro ieviešanas likums nosaka, ka preču un pakalpojumu cenas vienlaicīgi gan latos, gan eiro uzņēmumiem Latvijā obligāti būs jāsāk atspoguļot no oktobra.

Latvija nākamgad kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar līdz šim Latvijas Bankas apstiprināto oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 1,42 eiro par vienu latu.


Темы: , , , , , , ,
Написать комментарий