Atvieglojumi netiek piešķirti ēdināšanai visos Daugavpils bērnudārzos tādēļ, ka pirmsskolas izglītība nav obligāta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

8. augustā Daugavpils domes deputāti apstiprinās noteikumus par bezmaksas ēdināšanu 1. – 6. klašu skolēniem, bet noteikumos, kuri tiek laboti ne pirmo reizi, atvieglojumi pirmsskolas vecuma bērniem bērnudārzos šoreiz netiek iekļauti.

Portālam Gorod.lv Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis paziņoja, ka viens no iemesliem, kādēļ atvieglojumu piešķiršanas programmā nav iekļauti bērnudārzi, ir tas, ka pirmsskolas izglītība Latvijā nav obligāta, tāpēc bērni var neiet bērnudārzā, un tādā gadījumā atvieglojumus nevar saņemt visi bērni, bet tikai tie, kas iet bērnudārzā. Vicemērs uzskata, ka tas ir negodīgi un veicinātu bērnudārzu apmeklēšanu.

J. Dukšinskis arī paziņoja, ka vecāki, kuru bērni apmeklē bērnudārzu, maksā tikai par bērnu ēdināšanu (20-30Ls), pārējo sedz pašvaldība, bet noteiktām cilvēku grupām (maznodrošinātie, daudzbērnu) ir atvieglojumi bērnudārzu apmaksāšanai.

Tā kā 5-6-gadīgu bērnu sagatavošanās skolai ir obligāta, tad tuvākajā nākotnē, ja budžeta resursi to atļaus, tiks apspriests jautājums par to, lai nodrošinātu atvieglojumus ēdināšanai tieši šā vecuma bērniem, tā stāstīja vicemērs. Līdz šim prioritāri bija atvieglojumu piešķiršana mazāko klašu skolēniem, nākotnē programmā var tikt iekļauti arī vecāko klašu skolēni.


Написать комментарий