Valsts kompensēs Daugavpilij 70% no zaudējumiem, kuri pilsētai tika nodarīti pavasara plūdu laikā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kā ziņo Vides un reģionālās attīstības ministrija, Daugavpils pilsētas pašvaldībai, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2013. gada pavasara plūdu laikā radīto zaudējumu novēršanu pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošo infrastruktūras objektu atjaunošanai, kopā ir nepieciešami finanšu līdzekļi 283 465 latu apmērā.

Pašvaldība apņemas nodrošināt līdzfinansējumu 85 042 latu apmērā, kas ir 30 procenti no postījumu novēršanai nepieciešamās summas, un no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" nepieciešami finanšu līdzekļi 198 433 latu apmērā.

Pamatojoties uz Daugavpils pilsētas pašvaldības iesniegto informāciju, 2013.gada pavasara plūdu laikā applūda Pureņu iela un Grīvas kapu teritorijas, līdz ar to tika veiktas darbības, lai tas neturpinātos.

Brjanskas ielai pie dzīvojamām mājām Nr.55 un Nr.57 izveidojās pārrāvumi, tika izskaloti Grīvas kapu pievedceļi un izveidojās zemes/smilts un atkritumu sanesumi. Ir bojātas Nometņu ielas, Zvaigžņu ielas, Muižas ielas, Nīderkunas ielas, Laimas ielas un Pureņu ielas ceļa klātnes. Izskalotas dambju konstrukcijas Muižas ielā un Nīderkunas ielā. Daugavas upes labā krasta dambim posmā no Vienības tilta līdz Daugavpils Universitātes ēkai tika bojāts laukakmeņu nostiprinājums un izskalots dambja uzbērums.
Ūdens līmenis Daugavā bija pacēlies līdz kritiskās atzīmes robežai un pēc tā atkāpšanās upes abi krasti tika piegružoti ar koku saknēm, stumbriem, zariem, kā arī dažāda veida sadzīves atkritumiem.

Ņemot vērā, ka tika applūdinātas Brjanskas ielai pieguļošie dzīvojamo māju Nr.49 un Nr.59 pagalmi, pagalmos esošās akas un tualetes, Daugavpils pilsētas pašvaldība laika periodā no 2013.gada 2. aprīļa līdz 2013.gada 9. maijam veica dzeramā ūdens piegādi minēto dzīvojamo māju iedzīvotājiem.


Написать комментарий