'Volkswagen Passat' svin 40 gadu jubileju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Volkswagen" (VW) svin "Passat" modeļa 40 gadu jubileju. Šo četru desmitgažu laikā autoražotājs pārdevis 20 miljonus "Passat" automobiļu.

Pirmās paaudzes "VW Passat" tika prezentēts 1973. gada maijā. Tā veidolu bija radījis pazīstamais itāliešu dizaineris Džordžio Gžordžaro (Giorgio Giugiaro). Automobilis tika pozicionēts vidusšķiras ģimenēm.

Tirdzniecībā "VW Passat" nonāca tā paša gada jūlijā un ātri kļuva par vienu no Vācijas auto tirgus dižpārdokļiem. Līdz tā ražošanas beigām 1980. gadā tika realizēti 2,5 miljoni eksemplāru.

Otrās paaudzes "VW Passat" modelī tika ieviesti dažādi jauninājumi – piecu cilindru benzīna dzinējs, turbopūtes dīzeļmotors un visu riteņu piedziņa. Šīs paaudzes modelis kļuva jau par starptautisku zvaigzni un tāpēc tika ražots dažādās valstīs – Beļģijā, Spānijā, Brazīlijā, Meksikā, Dienvidāfrikā un Japānā.

Ar katru nākamo "VW Passat" paaudzi autoražotājs turpināja tā uzlabošanu. Piemēram, piektās paaudzes modelis bija galvastiesu pārāks par saviem konkurentiem kaut vai ar galvanizēto virsbūvi, augstākas kvalitātes interjeru un četru līdz astoņu cilindru motoru piedāvājumu.

Šobrīd ražošanā ir "VW Passat" septītās paaudzes modelis.


Написать комментарий