Polijai trūkst darba roku no Ukrainas

foto: sport-xl.net
foto: sport-xl.net

ВЫБОРЫ.ORG.UA publicētā informācija vēsta poļu dārzniekiem trūkst sezonālo darbinieku no Ukrainas, kuriem ir radušās grūtības ar nokļūšanu uz Poliju vīzu dēļ.

Par to vēsta poļu informatīvā aģentūra „PAP”, atsaucoties uz poļu dārznieku asociācijas vadītāju Miroslavu Mališevski. „Mēs gribam, lai viņi brauc uz Poliju, bet viņi grib strādāt šeit, barjera rodas konsulātos, ” sacīja asociācijas vadītājs, atzīmējot, ka problēma radusies, kad vīzas Ukrainā sākuši izdot ar starpnieku palīdzību.

Mališevskis paziņoja, ka vīzu izdošanas laikā notiek daudz pārkāpumu, minot, „mākslīgi radītās rindas” dokumentu sniegšanai papildus maksas ieviešana ātrākai vīzu saņemšanai.

„Bieži vien cilvēkiem, kas vēlas strādāt Polijā, trūkst nepieciešamo naudas līdzekļu, nepietiek naudas, lai uztaisītu vīzu,” tā raksta „PAP”. Asociācijas vadītājs paziņoja, ka taisās vērsties pie Ārzemju lietu speciālistiem un konsulātiem Ukrainā ar lūgumu radīt atsevišķu rindu tiem cilvēkiem, kas vēlas ierasties Polijā uz sezonālajiem darbiem, tā vēsta УНИАН. Mališevskis atzīmēja, ka sezonālajos darbos strādnieki var nopelnīt no 1,65 līdz 1,9 eiro stundā, uzsverot, ka strādnieki arī var dzīvot bez maksas.

Pagājušajā gadā Polijas darba devēji pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā uz 7% samazināja iesniegumu daudzumu no ukraiņiem, kuri ļauj strādāt Polijā sešu mēnešu garumā bez oficiālās darba atļaujas, parasti reģistrs notiek priekš sezonālajiem darbiniekiem – līdz 224 tūkstošiem. Šā gada pirmajā ceturksnī poļu konsulāti Ukrainā samazināja vīzu izdošanas daudzumu 15% apmērā – līdz 116 tūkstošiem.


Написать комментарий