Haizivs nokož kāju 18-gadīgai peldētājai brazīliešu pilsētas Resifi pludmalē 1

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Pirmdien, 22. jūlijā kādai tūristei Brunei da Silvi Gobbi no San-Paulo, kura vairākkārt tika brīdināta par iespējamām briesmām no jūras plēsoņām, bet kura vienalga nolēma izpeldēties brazīliešu pilsētas Resifi pludmalē, uzbruka haizivs.

Par negadījumu tiek ziņots informacionāli-analītiskā izdevumā „Eurosmi”.

Neuzmanīgajai tūristei no san-Paulo devās palīdzēt divi glābēji, kuri par spīti iespējamām briesmām spēja izvilkt cietušo no ūdens.
Jaunās tūristes dzīvība tika glābta, bet uzbrukuma laikā viņa zaudēja daudz asiņu un ārstiem nācās amputēt viņas kāju virs ceļgala. Negadījumā cietušās veselības stāvokli ārsti vērtē kā ļoti smagu.

Brazīliešu pilsētas Resifi pludmales jau sen ir „slavenas” ar haizivju uzbrukumiem cilvēkiem. No 1992. gada, kad tika uzsākta šāda veida negadījumu uzskaite, šajās pludmalēs ir notikuši 59 haizivju uzbrukumi cilvēkiem. 70% gadījumu par upuriem kļūst jauni cilvēki vecumā no 14 līdz 25 gadiem.

Biologi haizivju agresīvo uzvedību skaidro ar to, ka šobrīd ir iestājies bīstams periods priekš tiem, kas vēlas peldēties, ūdens, kas atrodas tuvu ziemeļaustrumu pludmalei brazīliešu štatā Pernambuku, kļūst duļķains lietus dēļ. Šādi laikapstākļi noved pie tā, ka haizivis savus upurus izvēlas „akli”, jo jūras dzīvnieku redzei šajā gada laikā ir ne tik būtiska nozīme.


Написать комментарий

līdz 25 gadi garšīgāks tūrists :)