Vladislavs Bojarūns: Kādam jāatbild par DzKSU 9 visatļautības gadiem 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Daugavpils pilsētas domē notika sapulce, kuras gaitā apsprieda dzīvojamā fonda pārvaldīšanas un apkalpošanas uzlabošanas iespējas.

Pirms pasākuma sākuma portāls Gorod.lv aprunājās ar sapulces rīkotāju – Daugavpils pilsētas pašvaldības deputātu Vladislavu Bojarūnu.

Portāla žurnālistam viņš pastāstīja sekojošo: „Pirmais, kas jāizdara DzKSU – jāieklausās pilsētnieku viedokļos, jāizdara secinājumi un jāpārstāj ņirgāties par cilvēkiem.

Man ir resursi un naudas līdzekļi, bet, saskaroties ar siltummezgliem, jutos atstumts, man neviens nepievērsa uzmanību. Pateicoties līdzekļiem un vēlmei uzvarēt, iesniedzu dokumentus Eiropas Cilvēktiesību tiesā, iztērējot tam vairāk nekā 1 500 latus. Vai sapulcē atnākušie cilvēki var cīnīties par savu tiesību ievērošanu?

Pirms trim dienām biju DzKSU, lūdzu Dedeles kundzi uzstādīt pirmajā stāvā Venden ūdens aparātu, jo veci cilvēki nāk apmaksāt rēķinus bez komisijas, ūdens tiek iegādāts par mūsu līdzekļiem. Lūdzu arī atvērt otrā stāva durvis, jo tur atrodas tualete. Uzņēmuma kasiere teica, ik dienu ierodas 350-400 cilvēki, tostarp 25-40 pensionāri, bet gaitenī ir 5 krēsli, dienesta tualete ir slēgta.

Veciem cilvēkiem nepieciešams apsēsties, lai atvilktu elpu, bet viņiem nav, kur sēdēt, ūdens arī nav. Viņi ir pieticīgi cilvēki, neko nelūgs. Lai dabūtu atslēgu no tualetes, viņiem jājautā un jālūdzas. Veciem cilvēkiem vajag tikai nedaudz cieņas”.

Uz žurnālista jautājumu, vai tiks meklēti vainīgie, deputāts atbildēja: „Tie bija 9 visatļautības gadi. Droši vien, kādam ir jāatbild par tiem. Manuprāt, DzKSU noteikti jāveic audits, jāpārbauda uzņēmuma darbība, jāizdara secinājumi.

Sapulces gaitā noskatīsimies interesantas filmas, uzklausīsim cilvēkus. Tas būs vakar uzņemtais materiāls, cilvēka kliedziens pēc palīdzības. Cilvēki ir nospiesti, viņi var samaksāt tikai par dzīvokli, zālēm naudas nepietiek. Bet vēl taču arī jāēd. Mana kaimiņiene no otrā stāva pērk siļķes, taču arī tās maksā dārgi.

Jārisina nefiksētā ūdens jautājums, jo DzKSU ir deleģējusi savas funkcijas, trūkst cilvēku. Ir daudz vadītāju ar lieliskām algām, bet vērojams parastu darbinieku trūkums. Iepriekš viņi kontrolēja situāciju, apsekoja dzīvokļus utt. Patlaban šie cilvēki nav paredzēti štatu sarakstā”, uzskata V.Bojarūns.


Написать комментарий

vot tā ir urlu saimniecība