Nekustamā īpašuma speciālists: Šovasar Daugavpilī negaidīti aktivizējies nomas tirgus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka nomas tirgus Daugavpilī ir visai aktīvs, tomēr šī gada situācija pārsteidza visas cerības, portālam Gorod.lv paziņoja nekustamā īpašuma vērtētājs Jurijs Borskis.

Pēc viņa vārdiem, situācija esot neparasta, jo nomas tirgus aktivitāte nemazinās, neskatoties uz to, ka faktiski pilsētā vērojama cilvēku izbraukšana.

„Cilvēki, kuri vēlas nomāt dzīvokli Daugavpilī, stāsta, ka šovasar esot grūti atrast atbilstošu dzīvokli, pat sekojot sludinājumiem, kuri reizi nedēļā tiek ievietoti laikrakstos, bieži vien gadās, ka piedāvājums vairs nav spēkā dažās stundas pēc tā publikācijas”, atzīmēja nekustamā īpašuma speciālists.

Dzīvokļu nomas cenas pieauga vairāk nekā par 5%, tādējādi izremontēta vienistabas dzīvokļa noma labā mājā bez komunālajiem maksājumiem maksā 120 latus.

„Pašlaik dzīvokļu īpašnieki, kuri izīrē savu īpašumu, atzīmē, ka atrast potenciālu nomnieku nav problēma, tomēr grūti teikt, cik ilgi šī tendence būs aktuāla”, pastāstīja J.Borskis.

5-10% no dzīvokļu īrniekiem ir Rietumu un Austrumu valstu iedzīvotāji, kuri ir ieradušies mūsu pilsētā, lai atpūstos. Savukārt lielākā īrnieku daļa ir Latvijas iedzīvotāji, kuri Daugavpilī ieradušies dažādu iemeslu dēļ, un bieži vien vēlas īrēt dzīvokli neilgu laiku, atzīmēja speciālists.


Написать комментарий