Trešdienu vakaros «Esplanādē 2014» būs skatāmas Eiropas kino filmas

foto: F64
foto: F64

Jau šovakar plkst.21:00, ar filmas "Dokumentālists" bezmaksas seansu radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks uzsākti Lattelecom filmu vakari, kas norisināsies katru trešdienas vakaru, piedāvājot skatītājiem noskatīties Eiropas labākās filmas.

Kā cikla atklāšanas filma ir izvēlēta Eiropā popularitāti guvusī latviešu režisora I.Zviedra filma "Dokumentālists" - savdabīgs cilvēku attiecību portretējums, kura centrā ir dokumentālās filmas režisors un viņa varone - vientuļniece Inta.

Pirms filmas ievadvārdus teiks kinokritiķe Daira Āboliņa, pastāstot par šīs filmas māksliniecisko fenomenu, kā arī iepazīsties klātienē ar filmas autoriem - Ivaru Zviedri un Inesi Kļavu.

Turpmākajos kino vakaros radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks demonstrētas dažādas Eiropas valstu filmas - tās būs populāras, atzītu Eiropas režisoru veidotas filmas, pārstāvot visplašāko žanru klāstu - drāmas, melodrāmas un komēdijas -, tādejādi ļaujot iepazīt daudzveidīgo Eiropas kino pieredzi, un kopīgi gatavojoties pēc gada Rīgā gaidāmajai Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai. Lattelecom filmu vakaru kino izlasi veido kinokritiķes Dita Rietuma un Daira Āboliņa. Savukārt sestdienu vakaros radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks rādītas latviešu kinofilmas.


Написать комментарий