Pašvaldībai ir pretenzijas pret 18.novembra ielā veicamo darbu gaitu un kvalitāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, jauna Daugavpils pilsētas vadība īpašu uzmanību pievērš būvniecības darbiem, kuri pilsētā tiek veikti ES projektu ietvaros.

Viens no galvenajiem projektiem, kas tiks stingri kontrolēts, ir 18.novembra ielas rekonstrukcijas projekts un tramvaju sliežu nomaiņas projekts, kas tiek īstenots šajā pašā ielā.

Vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka minēto projektu īstenošanā nav saskaņošanas, ir vērojamas problēmas ar veicamo darbu kvalitāti. Runa ir par 18.novembra ielā posmā no PAS „Daugavpils siltumtīkli” līdz Nometņu ielai ielikto segumu, kur, pēc vicemēra vārdiem, tas tika darīts, neievērojot tehnoloģiju, tādēļ būvniekiem prasīs papildus garantiju.

P.Dzalbe paziņoja, ka šajā posmā strādāja firma „Binders”, kuras darbinieki pieļāva kļūdas, gatavojot pamatu asfalta ielikšanai, kas var ietekmēt seguma kvalitāti. Pastāv iespēja, ka šos darbus nāksies veikt no jauna, šis process tiks veikts uz darbuzņēmēju rēķina, nepieciešamības gadījumā (ja segums bojāsies) būvniekiem nāksies izjaukt segumu līdz pamatiem un ielikt to no jauna.

Patlaban darbuzņēmējam aizliegts uzsākt ielas asfalta trešās kārtas ielikšanu. P.Dzalbe atzīmēja, ka no 29.jūlija bija plānots ielikt trešo kārtu posmā no Varšavas ielas līdz Valkas ielai, tomēr tas tika aizliegts, jo nav veikti visi nepieciešami darbi tramvaju infrastruktūras renovācijas projekta ietvaros (tramvaju sliežu krustojumos ar Ventspils, Liepājas, Valkas ielu).

Jāmin, ka tramvaju sliežu rekonstrukcijas projektā pilsētas vadība konstatēja ar sliežu ieklāšanas projektēšanu saistītās nepilnības.

Atgādināsim, ka minēto projektu ietvaros tiek lemts jautājums par gaisa tilta rekonstrukciju, visi nepieciešamie darbi tika paredzēti un tiks veikti uz pašvaldības rēķina.


Написать комментарий