Nedēļas nogalē Balvos notiks dramaturģijas festivāls 'Ķiršu dārzs'

No 11. līdz 14. jūlijam Balvos notiks 4. Starptautiskais klasiskās dramaturģijas festivāls "Ķiršu dārzs", kurā vienuviet pulcēsies vairāki teātru kolektīvi no dažādām Latvijas un ārvalstu pilsētām un reģioniem.

Šogad gan Balvu novada iedzīvotājiem, gan viesiem festivālā būs iespēja apmeklēt 15 izrādēs, kuras rādīs 14 kolektīvi - Rēzeknes un Gulbenes Tautas teātri, Liepājas Tautas teātris, amatierteātris no Salaspils un citi Latvijas teātru kolektīvi. Īpaši gaidīti ciemiņi ir Dokšicas Tautas teātris no Baltkrievijas, kas jau vairāk nekā gadu ir Balvu novada sadarbības partneris, portālam "Delfi" stāsta Balvu novada pašvaldības pārstāvji.

Teātra izrādes notiks gan latviešu, gan krievu, gan baltkrievu valodā, turklāt to rādīšanas laiki nepārklāsies, līdz ar to pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noskatīties tās visas.

13. jūlijā notiks festivāla noslēgums, kurš šogad būs citādāks nekā iepriekšējos gados, jo pasākumā būs pārstāvēti Valmieras, Daugavpils, Liepājas un Rīgas profesionālie teātri. Iespējams, Rīgu pārstāvēs arī aktrise Olga Dreģe, kura šogad svin savu 75 gadu jubileju. Tā "Ķiršu dārzā" satiksies amatierteātru un profesionālo teātru aktieri.

Ieejas maksa uz katru izrādi ir viens lats, iespējams iegādāties abonementu uz visām 15 festivāla izrādēm – tā cena - 8 lati. Biļešu iepriekšpārdošana - Balvu Kultūras un atpūtas centrā.

Festivāla afiša


Написать комментарий