Fenšui “meistaram” par miljardieres Vangas testamenta viltošanu piespriež divpadsmit gadu cietumsodu

foto: Reuters
foto: Reuters

Honkongas tiesa par testamenta viltošanu piespriedusi divpadsmit gadu cietumsodu pirms sešiem gadiem mirušās miljardieres Ninas Vongas mīļākajam, ziņo "bbc.co.uk".

Precētais fenšui meistars Pīters Čans, kas agrāk bija pazīstams kā Tonijs Čans, uzstāja, ka tieši viņam būtu jāsaņem Vongas īpašumi, kuru vērtība tiek lēsta četru līdz desmit miljardu ASV dolāru apjomā.

Sēdes laikā tiesai nācās uzklausīt ne vienu vien krāšņu stāstu par maz ticamajām attiecībām starp Čenu un Vongu. Tā, piemēram, pirmo reizi fenšui meistars miljardierei uzmanību izrādījis, masējot viņai galvu.

Nolasot spriedumu, tiesnesis Endrjū Makrejs runāja par "bezkaunīgu bezprecendenta alkatību", par "labi izplānotu un labi organizētu noziegumu", ziņo aģentūra "Reuters".

"Nevienu reizi.. jūs neesat izrādījis ne vismazāko nožēlu," uzsvēra tiesnesis.

Savukārt Čans, kas neatzīst sevi par vainīgu viltota dokumenta izmantošanā, tiesas sēdes laikā bijis absolūti mierīgs.

Pašpasludinātais fenšui meistars no Tonija Čana kļuva par Pīteru Čanu šā gada sākumā pēc tam, kad pieņēma kristīgo ticību.

Čans par tiesībām saņemt visu Vongas mantojumu cīnījās daudzus gadus, apgalvojot, ka viņš ir vienīgais miljardieres mantinieks saskaņā ar 2006.gadā parakstīto testamentu.

Taču tiesa 2011.gadā noraidīja viņa prasību un nolēma, ka Vongas īpašumi saskaņā ar 2002.gadā rakstītu testamentu tiks nodoti labdarības organizācijai "Chinachem Charitable Foundation", kuru pārvalda viņas ģimene.

1990.gadā nolaupītā un pazudušā Honkogas uzņēmēja Tedija Vonga atraitne Ņina mira 2007.gadā 69 gadu vecumā. Vanga bija pazīstama ar savu krāsaino apģērbu, īsajiem svārciņiem un īsajām bizītēm.


Написать комментарий