Ikšķiles novadā greizsirdīgs recidīvists ar akmeni nosit konkurentu

foto: primitivisti.wordpress.com
foto: primitivisti.wordpress.com

Ikšķiles novada Tīnūžu pagasta Ceplīšos notikusi īpaši cietsirdīga slepkavība – sitot ar akmeni pa galvu, nogalināts 53 gadus vecais Dobelnieku iedzīvotājs Nikolajs Vinogradovs.

Aizdomās par slepkavības izdarīšanu aizturēts 60 gadus vecais rīdzinieks Koļa, kurš jau agrāk vairākkārt tiesāts par smagiem noziegumiem, tostarp smagu miesas bojājumu nodarīšanu un slepkavību. Vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Sakarā ar notikušo aizturēti vēl divi cilvēki – 21 gadu vecais Agris un 50 gadus vecā Velga. Abu Ceplīšu iedzīvotāju loma notikušajā vēl tiek noskaidrota, viņi apcietinājumā nav paturēti. Policijas sniegtā informācija vēsta, ka noziegums izdarīts kopīgas alkoholisko dzērienu lietošanas laikā un tā iespējamais motīvs ir greizsirdība.

No Tīnūžiem divus kilometrus attālajā Ceplīšu ciemā nav veikala, bet, pēc vietējo stāstītā, ir vismaz pāris «toč-kas», un ir vēl kāda ievērības cienīga iestāde – Valsts Infektoloģijas centra Tuberkulozes un plaušu slimību klīnikas filiāle. Ārēji moderno ēku apjož apmēram trīs metrus augsts ķieģeļu žogs, virs kura vairākās kārtās savītas dzeloņstieples. «Tāds nu tur ir tas kontingents, viņi slimo ne tikai ar tuberkulozi, bet arī ar HIV. Te uzturas tie, kurus viņu sliktās uzvedības dēļ netur nevienā citā slimnīcā. Reizēm viņi pamanās izmukt, jo sēta daudziem nav šķērslis. Arī aizturētais Koļa reiz bija klīnikas pacients, regulāri rāpās pāri sētai, dakteri ar viņu netika galā, līdz beigās izmeta pavisam ārā,» par rīdzinieka nonākšanu Ceplīšos pirms apmēram trim gadiem stāsta vietējās pensionāres. «Tā tas infekcijas perēklis te gadiem staigāja klepodams, kraukādamies, spļaudams un reizēm vemstīdamies.»


Написать комментарий