J.Lāčplēsis: Būtu labi lauzt ar SC-3 saistītos līgumus un pašiem īstenot projektu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 4.jūlijā, „Latvijas radio” ēterā bija pieejama programma ar jaunā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša piedalīšanos, kurā viņš stāstīja, kādus jautājumus pašvaldība risinās tuvākajā laikā.

Kā pirmo jautājumu, kuram jāpievērš uzmanība, J.Lāčplēsis minēja saistībā ar SC-3 noslēgtos līgumus. Tiek plānots rosināt šos līgumu izskatīšanu Domes sēdē, lai visiem deputātiem būtu iespēja iepazīties ar pieejamo informāciju un izteikt savu viedokli.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs uzskata, ka deputātu viedokli šajā jautājumā varētu būt dažādi. Pats J.Lāčplēsis plāno rosināt grozījumu pieņemšanu līgumos, jo, viņaprāt, dokumentos iekļauti pašvaldībai neizdevīgi punkti, kas būtu izslēdzami. Pēc pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja domām, līgumus varētu lauzt, jo būtu labāk, ja pašvaldība īstenotu projektu patstāvīgi, jo projekts nodots privātās rokās, kuras arī saņem lielāku ekonomisku labumu.

Intervijā runa bija arī par SC-1 un SC-2, kuras no pagājušā gada beigām strādā koģenerācijas režīmā un ražo siltumenerģiju par 20-23% lētāk, kas ir pamats pārskatīt tarifu. Pēc J.Lāčplēša domām, politisko mērķu dēļ dokumentu iesniegšana tarifa pārskatīšanai ievilkās. Patlaban šis process atrodas pirmajā posmā: dokumenti iesniegti katlu mājās, kurās darbojas iekārtas. Līdz apkures sezonas sākumam tiks iesniegti dokumenti jaunā tarifa, kas varētu tikt samazināts par 5%, apstiprināšanai.

Tāpat J.Lāčplēsis atzīmēja, ka viņš centīsies, lai visi svarīgākie ar pilsētas attīstību saistītie jautājumi tiktu izskatīti Domes sēdēs. Pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs paziņoja, ka vairāki lieli projekti saskārušies ar grūtībām, tādēļ jāpieņem lēmumi un jānodrošina to veiksmīga īstenošana, turklāt tas jādara atklāti, lai redzētu pieļautās kļūdas un to labošanas veidus.

Tiek plānots, ka mēneša laikā galvenie jautājumi tiks izskatīti sēdēs, kurās piedalīsies visu saistīto pušu pārstāvji, kuri arī varēs izteikt savu viedokli.


Написать комментарий