Vasarnīcu rajonā aiz Locikiem darbojas ļaundaris, kurš inscenē meža ugunsgrēkus

foto: mezi.lv
foto: mezi.lv

Dienvidlatgales virsmežniecības inženieris uguns apsardzības un saimnieciskajos jautājumos Dmitrijs Leontjevs paziņoja portālam Gorod.lv, ka laika posmā no šī gada 23.aprīļa līdz 3.jūlijam virsmežniecības pārziņā esošajos mežos un lauksaimniecības zemēs reģistrēti 62 ugunsgrēki.

Pēc speciālista domām, ņemot vērā meža ugunsgrēku skaitu un to skarto platību, meža ugunsgrēku izcelšanās tendence pēdējo triju gadu laikā nav mainījusies. Piemēram, 2010.gadā šajā laika posmā bija reģistrēti 44 meža ugunsgrēki un uguns skartā platība bija 12,3 hektāri, bet 2011.gadā – 106 meža ugunsgrēki, uguns skartā platība bija tāda pati – 12,3 hektāri. Sakarā ar to, ka šogad vasarnīcu rajonā aiz Locikiem darbojas ļaundaris, kurš tīšām iniciē 4-5 ugunsgrēkus dienā, ugunsgrēku skaits ir pieaudzis līdz 62, uguns skartā platība ir 16,12 hektāri, tostarp 6 hektāri jaunaudzes.

Komentējot ļaundara darbošanos un mežam nodarītos zaudējumus, kā arī cilvēku drošības jautājumu, Dmitrijs Leonjevs atzīmēja, ka esot grūti pateikt, kas ir ļaundara rīcības pamatā, tomēr jāmin, ka šajā gadījumā pārkāpējam draud kriminālatbildība. Pēc D.Leontjeva vārdiem, ļaundaris sācis darboties no 20.jūnija un šajā laika posmā viņa vainas dēļ esot nodedzis meža pushektārs. Lielāki zaudējumi netika nodarīti, pateicoties Dienvidlatgales virsmežniecības komandas operatīvam darbam.

Inženieris uguns apsardzības un saimnieciskajos jautājumos iesaka mežā radušās aizdegšanās vai tīšās dedzināšanas gadījumā nekavējoties ziņot par to pat tālr.28311164 (D.Leontjevs) vai zvanīt uz Dispečera dienestu pa tālr.65447470, 26678300.


Написать комментарий