“Nordea” piešķir 37,5 miljonu eiro kredītu 'Latvijas dzelzceļam'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Lai atbalstītu VAS "Latvijas dzelzceļš" ilgtermiņa attīstības mērķus, "Nordea bankas" Latvijas filiāle uzņēmumam piešķīrusi aizdevumu 37,5 miljonu eiro (27 miljoni latu) apmērā, portālu "Delfi" informēja bankā.

Finansējums ļaus uzņēmumam īstenot šī gada investīciju programmu, kas ietver līdzfinansējumu ES Kohēzijas fonda projektiem, piemēram, otra sliežu ceļa būvniecībai posmā Skrīveri-Krustpils, kā arī sliežu ceļu uzturēšanas un remonta darbiem.

"Latvijas dzelzceļš ir lielākais darba devējs valstī un līderis Baltijas valstīs dzelzceļa pārvadājumu tirgū. Nesenajos krīzes gados mūsu uzņēmums bija viens no nedaudzajiem, kas ievērojami palīdzēja Latvijai pārvarēt grūtības, nodrošinot stabilu pakalpojumu eksportu. Raugoties nākotnē, Latvijas dzelzceļš ir lielu izaicinājumu priekšā – lai spētu saglabāt un attīstīt savas pozīcijas nākotnē, šodien nepieciešamas ievērojamas investīcijas, kas ļaus palielināt mūsu caurlaides spēju un nodrošināt ātrāku un drošāku kravu apriti," skaidro "Latvijas dzelzceļš" prezidents Uģis Magonis.


Написать комментарий