«Liepājas metalurgs» vairs netic veiksmīgai investora piesaistīšanai

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Esošajā situācijā, kad ir apķīlātas viena īpašnieka akcijas, faktiski ir izslēgta iespēja piesaistīt investoru AS "Liepājas Metalurgs".

Tāpat ir apdraudēta tiesiskā aizsardzības procesa plāna saskaņošana un apstiprināšana, jo "viens no lielākajiem uzņēmuma akcionāriem Kirovs Lipmans turpina savus reiderisma aktus", teikts "Liepājas Metalurga" Juridiskā dienesta otrdien izplatītajā paziņojumā.

Uzņēmuma akcionārs Iļja Segals ir saņēmis Rīgas apgabaltiesā 20.jūnijā pieņemto lēmumu, ar kuru nolemts apmierināt uzņēmuma "Gesil Limited" pārstāvja Mārtiņa Krieķa pieteikumu par prasības nodrošināšanu un apķīlāt Segalam piederošo kustamo un nekustamo mantu, tajā skaitā "Liepājas Metalurga" akcijas. Līdz ar to šobrīd faktiski nav iespējams piesaistīt investoru, jo Segalam piederošās akcijas ar tiesas lēmumu ir nolemts apķīlāt, kas liedz akcijas atsavināt.

Nav izslēgts, ka šādu pat lēmumu drīzumā varētu saņemt arī lielākais uzņēmuma akcionārs Sergejs Zaharjins, pieļauj "Liepājas Metalurga" Juridiskais dienests.


Написать комментарий