Traģēdija Ventspilī: apcietina noslīkušo bērnu māti; sāk procesu par slepkavību

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Sievietei, kura naktī uz trešdienu Ventspilī no tilta ielēca Ventas upē kopā ar abiem saviem bērniem, ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, portālu "Delfi" informēja valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde.

1986. gadā dzimusī sieviete ievietota Īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.
Ir uzsākts kriminālprocess par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Izmeklēšana turpinās.

Jau ziņots, ka naktī uz trešdienu Ventspilī no tilta Ventas upē ielēkusi 28 gadus veca māte ar diviem maziem bērniem – divus un trīs gadus veciem zēniem. Abi puisēni noslīkuši, bet sieviete, kas pēc izglābšanas bijusi histērijā, tika nogādāta pilsētas slimnīcā un ievietota reanimācijas nodaļā. Viņai iepriekš bijusi depresijā un lūgusi sociālā dienesta palīdzību.

Sievietes fiziskais stāvoklis tika raksturots kā apmierinošs, bet viņas garīgo un psihisko stāvokli vēl vērtēja pieaicinātie speciālisti. Netika izslēgts, ka notikušais varētu būt bijis pašnāvības mēģinājums.

Sieviete bijusi depresijā un vairākkārt vērsusies sociālajā dienestā pēc palīdzības saistībā ar situāciju ģimenē.

Uz Sociālo dienestu sievieti 7.jūnijā pirmo reizi atvedusi draudzene. Sieviete bijusi depresijā un krīzes situācijā saistībā ar situāciju ģimenē - nesen oficiāli šķirta viņas laulība, bet faktiski kopdzīve ar vīru izjukusi jau agrāk.

Laika periodā, kamēr sieviete bijusi bērna kopšanas atvaļinājumā - no 2011.gada augusta līdz 2013.gada janvārim - viņai bija piešķirts trūcīgās personas statuss. Šī gada februārī sieviete atsākusi strādāt, līdz ar to zaudējusi trūcīgās personas statusu. Tiesa, šī gada aprīlī viņa pārtraukusi darba attiecības.

Jūnijā sieviete sociālajā dienestā bijusi vairākas reizes. Pēdējā reizē, 14.jūnijā, viņa teikusi, ka nu jau jūtoties daudz labāk, par ko liecinājis arī viņas izskats.

Sievietes vecāki dzīvo Ventspilī, bet sociālā dienesta rīcībā neesot informācijas, vai un cik lielu atbalstu viņi varējuši sniegt krīzes situācijā nonākušajai meitai.


Написать комментарий