Daugavpils iedzīvotājiem atgādina par nepieciešamību ievērot drošības noteikumus Līgo svētkos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina daugavpiliešus un reģiona iedzīvotājus būt uzmanīgiem un saprātīgiem, svinot Līgo svētkus.

Lai vieni no valsts iemīļotākajiem svētkiem nebeigtos traģiski, jāatceras par dažiem drošības noteikumiem. Piemēram, nekurināt ugunskuru sausās zāles, koku un ēku tuvumā, neizmantot viegli uzliesmojošās vielas – benzīnu, acetonu. Neatstājiet ugunskuru bez uzraudzības un, atstājot ugunskura vietu, nodzēsiet to pilnīgi, lai izslēgtu ugunsgrēka iespējamību.

Pēc VUGD darbinieku domām, neskatoties uz seno ticējumu par laimes pieburšanu, nav ietiecams lēkt pāri ugunskuram.

Mediķi atgādina, ka alkohola dzērieni jālieto uzmanīgi, nekādā gadījumā nav jāpeldas alkohola reibuma stāvoklī. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, Līgo svētkos Daugavpilī gaidāms karsts un sauss laiks, tādēļ jāatceras par drošības noteikumu ievērošanu uz ūdens.

Valsts policijas darbinieki atgādina, ka autotransportu līdzekļu vadīšana alkohola reibuma stāvoklī ir bīstama. Kā parasti, policijas papildspēki dežurēs ne tikai uz valsts nozīmes, bet arī uz pagastu ceļiem.

Policisti aicina pilsētniekus brīvdienās gan gatavojoties svētkiem, gan atpūšoties, vienmēr atcerēties par bērnu drošību. Svētku laikā iesaka pieskatīt arī savus tuviniekus un draugus. Ja plānojat svinēt Līgo svētkus ārpus mājas, neaizmirstiet aizvērt dzīvokļa logus un durvis.

Ja tomēr ir notikusi kāda nelaime, nezaudējiet laiku un nekavējoties izsauciet operatīvos dienestus pa tālruni 112.


Написать комментарий