Sākot ar ceturtdienu Daugavpili iestāsies vasarīgi karsts laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sinoptiķi brīdina, ka sākot a ceturtdienu, 20.jūniju, mūsu valsts teritorijā sāks ieplūst karstās gaisa masas, tādēļ gaidāms liels karstums. Dažviet termometra stabiņš, iespējams, sasniegs +32 grādu atzīmi.

Daugavpilī ceturtdien gaiss iesils līdz +27 grādiem pēc Celsija skalas. Svētku brīvdienu priekšvakarā mūsu pilsētā valdīs liels karstums. Piektdien un sestdien gaiss iesils līdz +31 grādam.

Līgo svētkos gaisa temperatūra būs +28 grādi, kaut arī sinoptiķi nokrišņus neprognozē, Daugavpilī un tās apkārtnē gaidāms mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies. Naktī gaisa temperatūra būs +14...+15 grādi.

Jāņu dienā, 24.jūnijā, starp mākoņiem uzspīdēs saule, gaisa temperatūra pakāpsies pāris grādus augstāk.

Nākamās nedēļas sākumā saglābsies vasarīgi karsts laiks. Saskaņā ar meteorologu datiem, karstās gaisa masas no Latvijas varētu atkāpties nākamceturtdien, 27.jūnijā.

Piektdien, 28.jūnijā, kļūs vēsāk: gaisa temperatūra būs +23 grādi dienā un vismaz +10..+12 grādi naktī.

Gaidāmā karstuma un augstās ultravioletās radiācijas dēļ sinoptiķi un mediķi aicina iedzīvotājus ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros, iesaka lietot īpašus pretapdeguma līdzekļus, nēsāt saulesbrilles un galvassegu. 

Saskaņā ar zinātnisko pētījumu, īpaši karstajā laikā Ultravioletās radiācijas indekss sasniegs 6-7, kas nozīmē, ka cilvēki ar jutīgu ādu, dienas vidū atrodoties saulē, apdegumus uz atklātām ķermeņa daļām var iegūt 15 minūtēs.


Написать комментарий