J.Viļums: Pilsētai sniegtais atbalsts ir atkarīgs no pašvaldības darba kvalitātes, nevis no Domē pārstāvētajām partijām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saeimas deputāts no Latgales Juris Viļums (Reformu partija) paziņoja portālam Gorod.lv, ka gan Žannai Kulakovai, gan visai Reformu partijas (RP) Daugavpils nodaļas valdei jāizdara secinājumi par ar to, kāpēc RP pārstāvji neiekļuva Daugavpils pilsētas domes jaunajā sastāvā.

„Iespējams, partiju sastāvam Daugavpilī bija jābūt citādam, iespējams, partijas locekļi par vēlu aicināja cilvēkus pievienoties viņu partijai. Galu galā rezultāts ir tāds, kāds tas ir”, atzīmēja J.Viļums.

13.jūlijā RP rīkos kongresu un ievēlēs jaunu valdi, jo pašreizējā tika ievēlēta pirms diviem gadiem, kad partijā nedarbojās vairāki tās pašreizējie locekļi. Partija turpinās pastāvēt un attīstīties, neskatoties uz to, ka pēdējā laikā daudzi vēlētos to „apglabāt”, paziņoja deputāts.

J.Viļums atzīmēja, ka patlaban svarīgi esot nevis tas, kādas partijas pārstāvis tiks ievēlēts pilsētas mēra amatā, bet tas, lai latgalieši būtu plaši pārstāvēti Saeimas koalīcijā un strādātu sava reģiona labā, jo atrašanās opozīcijā esot bezjēdzīga.

„Tas laiks, kad pilsēta saņēma līdzekļus tāpēc, ka tās vadībā bija vajadzīgie cilvēki, sen ir garām. Tagad daudz ir atkarīgs no tā, kā strādā pašvaldības darbinieki, vai tiek strādāts ar projektiem, kā tiek risināti saimnieciskie jautājumi. Ja vietējās administrācijas strādās kvalitatīvi, tas nodrošinās valsts atbalstu, neatkarībā no tā, kādas partijas būs pārstāvētas pašvaldībā. Pašvaldību, Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanas nav atskaites punkts vai kāda posma noslēgums. Deputātiem no Latgales dažādos līmeņos jāstrādā nevis kādas pilsētas vai kāda projekta, bet visa reģiona labā un nav jāsaista reģiona attīstības jautājumi ar vietējo pašvaldību vadītāju piederību kādai partijai. Es kā Saeimas deputāts esmu gatavs sadarboties un arī turpmāk palīdzēt reģionam”, atzīmēja J.Viļums.


Написать комментарий