Eiro ieviešanai piešķir vēl 115 tūkstošus latu; aktīvāk kontrolēs veikalus

foto: europarl.lv
foto: europarl.lv

Valdība atbalstījusi 115,1 tūkstoša latu piešķiršanu Ekonomikas ministrijai (EM), Ārlietu ministrijai (ĀM) un Finanšu ministrijai (FM) vairākiem ar eiro ieviešanu saistītiem pasākumiem.

EM piešķirti 42,6 tūkstoši latu, tostarp lauvas tiesu jeb 31,5 tūkstošus latu saņems Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), lai nodrošinātu papildus cenu kontroles tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietās. Konkurences padomei (KP) savukārt piešķirts 11,1 tūkstotis latu, lai nodrošinātu iespējamo aizliegto vienošanās prevenciju pasākumus un to novērošanu. Jāpiebilst, ka papildus kontroles pasākumi jāievieš Eiropas Komisijas (EK) norādījumu dēļ – vizītē šā gada aprīlī EK pārstāvji norādīja, ka cenu kontroļu un uzraudzības pasākumi nav pietiekami. Tāpat būtu ātrāk jāreaģē uz patērētāju sūdzībām par «Godīgs eiro ieviesējs» memoranda neievērošanu.

ĀM eiro dēļ piešķirti pieci tūkstoši latu Latvijas Republikas Pastāvīgās pārstāvniecības Eiropas Savienībā reprezentācijas izdevumu, kas saistīti ar Latvijas pievienošanos eirozonai, segšanai, bet visvairāk no valdības piešķirtajiem līdzekļiem saņēmusi FM – 67,4 tūkstošus latu. Līdzekļi nepieciešami papildu darbam, sniedzot metodisko atbalstu normatīvo aktu grozījumu sagatavošanā un saskaņojot citu institūciju sagatavotos grozījumus normatīvajos aktos, skaidro ministrija.
 


Написать комментарий