Jaunā Daugavpils pilsētas domes sasaukuma darba sākums atkarīgs no pilsētas vēlēšanu komisijas lēmuma

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jaunā Daugavpils pilsētas domes sasaukuma darba sākums ir atkarīgs no Raimonda Tukiša vadītās Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas lēmuma.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā portālam Gorod.lv paziņoja, ka saskaņā ar likumu jaunā Dome var sākt savu darbu 10 dienas pēc Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja oficiālā lēmuma. Acīmredzot tas notiks jūnija beigās vai jūlija sākumā.
Atgādināsim, ka 10.jūnijā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) daļēji apmierināja Daugavpils pilsētas domes deputātu kandidātes no saraksta „Mūsu partija”, „Reformu partija” Līvijas Jankovskas iesniegto sūdzību, atceļot Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par pašvaldību vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu un uzliekot par pienākumu līdz 20.jūnijam caurskatīt skenētās vēlēšanu zīmes visos vēlēšanu iecirkņos.

Kā zināms, Līvijas Jankovskas partijai iekļūšanai jaunajā Domē pietrūka divu balsu, kuras netika konstatētas biļetenu caurskatīšanas gaitā un deputātu saraksts palika nemainīgs. Neskatoties uz augstākminēto, L.Jankovska uzskata, ka balsu caurskatīšana bija svarīga, jo ļāva pilsētniekiem pārliecināties, ka viņu balsis tikušās pareizi saskaitītas, jo vēlēšanās esot svarīga katra balss un vēlēšanu procesam jābūt stingri kontrolētam.

Pēc Žannas Kulakovas domām, pats fakts, ka CVK vienbalsīgi pieņēma lēmumu par biļetenu caurskatīšanu Daugavpilī, daudz nozīmē. Tapa zināmas neprecizitātes „plusu” un „mīnusu” skaitīšanā, vēlēšanu iecirkņos strādājošo komisiju trūkumi un skenēšanas sistēmas nepilnības.

„Izrādās, ka esošā vēlēšanu sistēma nav ideāla: biļetenus var viegli apmainīt, nolikt nepareizajā kaudzītē vai atzīt par nederīgiem, vēlāk paskaidrojot to ar netīšu kļūdu vai „cilvēcisko faktoru””, uzskata Ž.Kulakova.


Написать комментарий