Daugavpils pilsētas dome piedalīsies projektā, lai uzlabotu iemaņas pilsētplānošanas jomā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome kā sadarbības partneris piedalīsies starptautiskajā projektā „Pilsētu sadarbība teritorijas attīstības jomā – pārmaiņu pilsētas”, kura mērķis ir izveidot starptautisku ilgtspējīgu tīklu starp Eiropas pilsētām, lai varētu dalīties pieredzē par mūsdienīga un stratēģiska pilsētplānojuma izstrādi.

Projektā piedalīsies 11 valstis: Latvija, Itālija, Īrija, Nīderlande, Lietuva, Spānija, Francija, Lielbritānija, Vācija un Rumānija. Projekta dalībnieki dalīsies pieredzē par pilsētu stratēģisku vadību. Dalībvalstu pilsētas sadarbosies pieredzes apmaiņā tajās teritoriju attīstības jomās, kuras tiks noteiktas par izšķirošām.

Projekta ietvaros Daugavpils pilsētas domes pārstāvji sadarbosies ar projekta partneriem starptautiskajā līmenī, piedalīsies apmācībās, dalīsies pieredzē un labās prakses piemēros. Projekta īstenošanas rezultātā plānots stiprināt pilsētu sadarbību, izstrādāt dažādus modeļveidīgus risinājumus pilsētu teritorijas stratēģiskās attīstības jomā, kas būtu piemērojama mūsdienu vietējām administrācijām, veicināt līdzdalības demokrātiju un labas pārvaldības principus starp vietējām pašvaldībām, veicināt zināšanu pārnesi starp augstskolām, uzņēmējiem un pašvaldību, lai risinātu pilsētu attīstības problēmas.

Projekta īstenošanas laiks – no 2013.gada jūnija līdz 2015.gada aprīlim, tā izmaksas – 99 tūkst. eiro, minēto summu pilnībā finansē ES programma.
 


Написать комментарий