BMW nāk klajā ar Detroitas autošova debitantu

foto: db.lv
foto: db.lv

Autobūves kompānija BMW nākusi klajā ar BMW 4 Series coupe modeli, kas kā konceptauto jau debitēja aizvadītā gada Detroitas autošovā.

Jaunais modelis ir gan platāks, gan arī garāks nekā tā priekšgājējs. BMW uzsver, ka automašīnai ir ideāls izsvarojums un zemākais no visiem BMW smaguma cents. Paredzēts, ka sākotnēji automašīna tirdzniecībā nonāks trīs variantos – 184 zirgspēku divu litru dīzeļdzinējs 420d un divi benzīna modeļi – 428i (245 ZS) un 435i (300 ZS). Pēdējais no variantiem 100 kilometru stundā lielu ātrumu var sasniegt 5,1 sekundes laikā. 

Automašīnas aprīkotas ar skārienjūtīgu vadības paneli, jaunākās paaudzes navigācijas programmatūru, vadītāja asistentu, speciālu sistēmu, kas brīdina par gājējiem, viedu ārējo apgaismes līdzekļu kontroles un degvielas taupīšanas sistēmu u. c. Visi trīs modeļi būs pieejami ar manuālo un automātisko pārnesumkārbu.

Paredzēts, ka automašīna tirdzniecībā sāks parādīties gada otrajā pusē un tās cena būs no 41 tūkstoša līdz 49 tūkstošiem ASV dolāru.

Šā gada pirmajā ceturksnī nelabvēlīgās situācijas dēļ Eiropā samazinājusies autoražotāja BMW peļņa. Db.lv jau vēstīja, ka Vācijas uzņēmuma tīrā peļņa sarukusi par 3% līdz 1,31 miljardam eiro. Ieņēmumi sarukuši par 4,1% līdz 17,54 miljardiem eiro. BMW, kam pieder arī Mini un Rolls-Royce, visā pasaulē ceturkšņa laikā piegādājis 448 200 transportlīdzekļus, kas ir pieaugums par 5,3%.

Jūnija sākumā BMW iepazīstināja ar jaunākās paaudzes X5 sērijas modeli. Kompānija jaunajam automobilim mainījusi atsevišķas dizaina detaļas, kā arī uzlabojusi aerodinamiku un norāda, ka 2014 BMW X5 būšot sportiskāks.


Написать комментарий