Biļetenu caurskatīšana Daugavpilī noslēgusies: rezultāti tiks apstiprināti tuvākajā laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divas dienas – 14. un 15.jūnijā – Daugavpilī caurskatīja biļetenus, kuri tika ieskenēti 1.jūnijā notikušajās Daugavpils pilsētas pašvaldības vēlēšanās.

Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pirmdien, 17.jūnijā, tiek apkopoti biļetenu caurskatīšanas rezultāti, kuri saskaņā ar CVK lēmumu līdz 20.jūnijam tiks apstiprināti vietējās vēlēšanu komisijas sēdē.

R.Tukišs apliecināja, ka biļetenu caurskatīšana nav ietekmējusi Domē ievēlēto un apstiprināto deputātu sastāvu. Runa ir tikai par „plusiņu” un atsevišķu deputātu svītrojumu skaita koriģēšanu.

Atgādināsim, ka 10.jūnijā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) atcēla Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par pašvaldību vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu un uzlika par pienākumu caurskatīt skenētās vēlēšanu zīmes visos vēlēšanu iecirkņos. Minētais lēmums tika pieņemts sakarā ar Līvijas Jankovskas iesniegto sūdzību, kurā norādīts, ka dažos vēlēšanu iecirkņos biļeteni bija ieskenēti nekvalitatīvi, kas ietekmēja biļetenu skaitīšanas pareizību.
 


Написать комментарий