L.Jankovska: CVK locekļi bija šokēti par Daugavpilī pieļauto pārkāpumu skaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

vLīvija Jankovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņas Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtajā sūdzībā par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem Daugavpilī bija minēti vairāki punkti, kurus CVK rūpīgi izvērtēja pirms lēmuma pieņemšanas, saskaņā ar kuru vēlēšanu rezultātu apstiprināšana Daugavpilī tika atcelta.

L.Jankovska atzīmēja, ka CVK bija nepieciešams simtprocentīgs visu argumentu apliecinājums: vairāki fakti par balsu skaitīšanas procesā pieļautajiem pārkāpumiem tika pierādīti, tomēr joprojām ir citi jautājumi, piemēram, par to, kādā veidā lieki biļeteni tika iemesti vēlēšanu urnā, kādēļ iepriekšējās balsošanas gaitā aizpildītās zīmes tika saskaitītas divas reizes. 

„Pastāv arī citi jautājumi, kurus izskatīs attiecīgās struktūras. Piemēram, mums ir iedzīvotāju iesniegumi par parakstu viltošanu, jo, ierodoties uz vēlēšanu iecirkni, cilvēki konstatēja, ka viņu vietā kāds jau bija parakstījies. Man ir kauns par pilsētu, jo iedzīvotāju balsis netika pareizi saskaitītas. Tagad mūs gaida biļetenu caurskatīšanas procedūra. Ja minētie fakti tiks pierādīti, cilvēkiem, kuri rīkojās negodprātīgi vai pat pārkāpa likumu, nāksies uzņemties atbildību”, atzīmēja L.Jankovska.

Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijai ir jāinformē sūdzības iesniedzējs par turpmāko rīcību, biļetenu caurskatīšanā piedalīsies novērotāji, atzīmēja L.Jankovska, piebilstot, ka procesam jābūt fiksētam ar foto un video ierīču palīdzību: pagaidām dažos vēlēšanu iecirkņos dokumenti esot aizpildīti nekorekti, tādēļ ir grūti pierādīt argumentus.

„10.jūnijā sēdes gaitā visi 9 CVK locekļi (dažādu partiju pārstāvji) nobalsoja par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanas atcelšanu Daugavpilī, jo viņiem nebija šaubu, ka pārkāpumi tika pieļauti. CVK locekļi bija šokēti par pieļauto pārkāpumu skaitu, kas jau pierādīts. Turpināsim strādāt, esmu pārliecināta, ka pārkāpumus pieļāvušas personas tiks sauktas pie atbildības, jo nedrīkst ņirgāties par vēlētājiem. Vēlētājiem ir tiesības izvēlēties tos, kuriem viņi uzticas: balsis jāskaita godīgi un korekti”, teica L.Jankovska.


Написать комментарий