Izlaiduma kaislības bērnudārzā: kā pasargāt vecākus no trakojošās vecmāmiņas no vecāku komitejas? 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā saņemta kārtējā vēstule: mūsu lasītāja Anastasija ziņo, ka pirmsskolas izglītības iestādē, kas atrodas pie Ledus halles (no red. – acīmredzot, 1.pirmsskolas izglītības iestāde), no vecākiem esot pieprasīta nauda izlaidumam un nauda ielikšanai aploksnē audzinātājam.

„Pieprasīja – nav īstais vārds: kliedza un kaunināja vienas bērnudārza beidzējas māti mūsu visu priekšā. Sakiet, vai sirdsapziņa un likums šajā gadījumā nedarbojas, kā var pasargāt vecākus no trakojošās vecmāmiņas no vecāku komitejas?”, jautā lasītāja.

Šo jautājumu uzdevām Daugavpils vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Pirmsskolas izglītības darba speciālistei Ingrīdai Zeļenkovai, kura paziņoja, ka šogad tā esot jau otrā sūdzība par līdzekļu vākšanu izlaiduma rīkošanai bērnudārzā.

I.Zeļenkova pastāstīja, ka izlaidumu-rīta pasākumu rīko pirmsskolas izglītības iestāde, un šis pasākums ir bez maksas. Cits jautājums, ja vecāki vēlas turpināt svinības un padarīt tās vērienīgākas: pasūtīt foto vai videofilmēšanu, pasniegt bērnudārzam dāvanu utt. Tas viss maksā naudu, jautājumu par līdzekļu vākšanu risina grupas vecāku komiteja.

I.Zeļenkova paskaidroja, ka neviena komiteja nevar piespiest vecākus nodot naudu, katrs vecāks var atteikties nodot naudu pasākumiem, kuri, viņaprāt, nav nepieciešami. Lai izvairītos no konfliktiem, vecākiem jāapmeklē vecāku komitejas sapulces un uzreiz jāizsaka savs viedoklis, atzīmēja pirmsskolas izglītības darba speciāliste.

„Vecākiem neviens neaizliedz vākt naudu piemiņas dāvanai bērnudārzam, ja viņi to vēlas, un, piemēram, izlemj iestādīt jaunus kociņus pie bērnudārza, tomēr dāvanām un svinībām jābūt prātīgām”, atzīmēja I.Zeļenkova.
 


Написать комментарий

jā, izlaidumiem jābūt sapratīgi rīkotiem. Mums bērniem uz galda bija saliktas bezalko šampanieša pudeles un vecāki paši dzēra alkoholisko šampanieti kā arī pēc tam manīju ko stiprāku. ja godīgi , biju šokā par ko tādu... un kad ateicos no šampanieša, jo es vienkārši nelietoju alkoholu unja lietotu, tad noteikti ne bērnu dārzā, tad uz mai skatījās ar milzīgu izbrīnu. Mans vecākais dēls, kad beidza 9. klasi, bija stingrs uzstādījums skolā alkoholu neienest, bet dārzinā vecāki organizēti sagadāja šampīti gan sev gan bērniem. no bērna kājas tiek radināts, ka šampanietis ir ok...... kādēļ tās nevarēja būt kaut vai limonādes, kvasiņi vai sulas???