Daugavpils pilsētas bērnudārzos ienāks māksla bez robežām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 6.jūnijā, Daugavpils pilsētas domē sveica starptautisko delegāciju, kuras sastāvā uz Daugavpili ieradušies izglītības jomas pārstāvji no Bulgārijas, Armēnijas, Rumānijas, Polijas, Vācijas un Turcijas.

Pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāji un audzinātāji ieradās Daugavpilī programmas „Comenius” projekta „Māksla bez robežām” (The Art World Without Limits) ietvaros. No Latvijas puses projektā piedalās Daugavpils 26.pirmsskolas izglītības iestāde.

Pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Arvita Jukša pastāstīja, ka iestādes audzēkņi sveica viesus ar svētku koncertu, šodien viņus uzņems arī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē. Vizītes laikā notiks atklātas nodarbības, darba semināri, pilsētas kultūrvēsturisko pieminekļu apmeklējums, ekskursijas.

Starptautiskajā projektā piedalās visas pirmsskolas izglītības iestādes grupas – bērni vecumā no viena līdz septiņiem gadiem. Pēc A.Jukšas domām, bērnam no mazotnes jāattīsta gaume, estētiskas jūtas. Projekta ietvaros bērni zīmē, dzied, dejo, apgūst teātra mākslas pamatus.

Projekts tiek īstenots jau divus gadus, tas noslēgsies 2014.gada jūlijā. Projekta dalībnieki pulcējas kopā jau trešo reizi. Pirms vizītes uz Daugavpili viņi apmeklēja Turciju un Bulgāriju, rudenī tiksies Polijā.

Delegācija uzturēsies Daugavpilī līdz pirmdienai, tādēļ viesi varēs apmeklēt Pilsētas svētku pasākumus un izbaudīt kolēģes – Arvitas Juršas uzstāšanos, kura Vienības laukumā dejos LKC kolektīva „Saime” sastāvā.

Pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs novēlēja viesiem labi pavadīt laiku mūsu pilsētā, smelties jaunas idejas un pasniedza katram delegācijas pārstāvim nelielu piemiņas suvenīru un Pilsētas svētku pasākumu programmu.

Atgādināsim, ka starptautiskā programma „Comenius” ir ES mūžizglītības projekta turpinājums, tās mērķis ir pirmsskolas izglītības un vispārizglītojošo iestāžu atbalsts.



Написать комментарий