Par amerikānietes izvarošanu Indijā aizturēti trīs cilvēki

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Aizdomās par 30 gadu vecas amerikāņu sievietes izvarošanu kalnu kūrortā Indijas ziemeļos, policija ceturtdien aizturējusi trīs vīriešus. Šis ir kārtējais gadījums, kas pievērš uzmanību augstajam seksuālo noziegumu skaitam valstī, vēsta aģentūra "Reuters".

Vārdā nenosaukto sievieti, kas pirmdienas vakarā pēc ciemošanās pie draugiem nav varējusi atrast taksi un ar kājām gājusi uz savu viesnīcu Himāčalas Pradēšas štata Manali pilsētā, savā kravas automašīnā uzņēmuši trīs vīrieši.

Aptuveni 20 gadus vecie vīrieši sievieti aizveduši nevis uz viesnīcu, bet gan uz vientuļu vietiņu, kur amerikānieti izvarojuši.

Šis gadījums kārtējo reizi norāda uz seksuālās vardarbības problēmu Indijā, kur vidēji katras 20 minūtes tiek izvarota kāda sieviete, norāda "Reuters".

Globālu un Indijas mēroga sašutumu izraisīja pagājušā gada decembrī Deli satiksmes autobusā notikusi 23 gadus vecas studentes grupveida izvarošana. Studente neilgi pēc uzbrukuma slimnīcā mira, bet Indijas ielās izgāja protestētāju tūkstoši, pieprasot apkarot noziegumus pret sievietēm.

Cilvēki pieprasīja stingrākus sodus par vardarbību pret sievietēm, norādot, ka nereti Indijā izvarotāji tiek sodīti pārāk maigi vai no soda izbēg pavisam.


Написать комментарий