Maija reitingi: sarucis SC atrāviens no 'Vienotības', ZZS un NA

foto: velesanas.info
foto: velesanas.info

Maijā ir nedaudz sarucis "Saskaņas centra" (SC) reitinga pārsvars pār kolēģiem no "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Nacionālās apvienības (NA), atsaucoties uz pētījumu centra SKDS datiem, vēsta portāls "Pietiek.com".

Reitingu saraksta augšgalā joprojām ir partija "Saskaņas cents", par kuru maija gatavi būtu balstot 21,6% aptaujāto. Mēneša laikā partijas reitings nedaudz sarucis, aprīlī par "Saskanas centru" būtu balsojuši 24, procenti balsstiesīgo.

Arī Nacionālajai apvienībai reitings mēneša laikā nedaudz palielinājies - aprīlī tas bija 7,8%, maijā - 8,2%, vēsta portāls. Savukārt Reformu partijai reitings mēneša laikā sarucis no 2,2 līdz 1,7 procentiem.

Virs 1% atzīmes vēl ir tikai partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" reitings, kurš mēneša laikā faktiski nav mainījies un LSDSP reitings - 1,2%.

Nevienas citas partijas reitings šā gada maijā saskaņā ar SKDS datiem nav sasniedzis pat procentu. Partijas "Par dzimto valodu" reitings ir sarucis līdz 0,1%, bet 12,6% aptaujāto paziņojuši, ka uz vēlēšanām neietu.

SKDS aptaujā visos valsts reģionos aptaujāts 1001 Latvijas pastāvīgais iedzīvotājs vecumā no 18 līdz 74 gadiem, no kā 863 bijuši Latvijas pilsoņi.


Написать комментарий